in anul 2002 an avut un abonament la o companie de telefonie mobila pe numele meu... care a fost reziliat si a ramas o mica restanta de 22 lei ( 220.000 lei vechi). eu nu am stiut de aceasta restanta pana in anul 2006-2007 cand am fost "haituit" de catre o companie de recuperare debite. am achitat suma de 400 lei cu penalitati si x comisioane in anul 2007. acum in anul 2012 o alta firma de recuperare ma someaza ca am o datorie catre acelas operator de telefonie mobila din anul 2002 fara a mi se da alte explicatii.
ce pot face?
Redactati o notificare pe care o veti trimite cu confirmare de primire la adresa de sediu, prin care sa ii informati cu privire la achitarea debitului, le atasati dovada platii si le solicitati o fisa a contului dv., insotita de toate documentele pe care isi intemeiaza pretentiile.
Verificati despre ce debit este vorba, iar, in cazul in care debitul in cauza este cel achitat, nu aveti de ce sa va preocupati. In cazul in care este vorba de un alt debit, trebuie verificat daca a operat prescriptia extinctiva. Aveti nevoie de consiliere, actele trebuie verificate cu atentie de catre un avocat/consilier juridic, intrucat, dacav-au notificat/au luat masuri legale, cursul prescriptiei a fost intrerupt.
Calcul penalitati
cristinavr
Hristos a inviat!
Copilul meu in varsta de 23 de ani, student, care lipseste din tara inca 2 luni de zile, a avut contract cu o firma de telefonie mobila in ... (vezi toată discuția)