avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

Am fost data in judecata avand ca obiect somatie de plata OUG 119/2007, deoarece am incheiat un contract de telecomunicatii cu o firma de telefonie , mai exact zapp, careia pentru ca nu si-a indeplinit obligatia contractuala, eu n-am platit. Nu aveam semnal, si pentru asta am considerat ca nu si-au indeplinit obligatia si drept urmare nici eu nu am platit abonamentul si terminalul- aparatul. Acum cer sume fabuloase, penalitati calculate din anul 2006 pana in prezent, si contravaloarea terminalului- aparatului. Cum pot eu sa-I combat in instanta si ce sanse am? Ce pot invoca , mai ales ca acest contract este semnat de mine.
Cel mai recent răspuns: Lamia , utilizator 13:25, 3 Iulie 2009
Ar fi trebuit ca atunci cand a-ti constatat ca cei de la ZAPP nu-si indeplinesc obligatiile asumate nin mod corespunzator, sa ii notificati cu privire la acest aspect. In acest moment, in conditiile in care nu aveti emisa o astfel de notificare, nu puteti decat sa contestati suma solicitata de catre ei precum si sa ridicati exceptia de neexecutare a obligatiilor asumate de catre creditoare.
Dar nu cumva a intervenit prescriptia ? Contractul semnat in 2006?
Cand mai exact in 2006 ? La ce data a fost depusa cererea de chemare in judecata ?
pe data de 04.04.2006 incheiat contractul si 27.04.2009 au introdus actiunea
Nu puteti decat sa contestati suma si penalitatile conform contractului existent prin neindeplinirea obligatiilor asumate prin contract de cate serviciul de telefonie mobila. De preferat este sa va angajati un avocat avand in vedere ca suma este mare si in tot acest timp nu ati facut nici un demers.

Alte discuții în legătură

Contract telemobil (zapp) avas avas Buna ziua. Contractul pentru telefonie mobila incheiat cu SC Telemobil SA contine o clauza care spune ca rezilierea contractului , din partea clientului, ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante contract zapp sebastian84 sebastian84 Buna seara , In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care contribuie la acest forum sfatuindu-ne. Am si eu o problema cu neachitarea unor facturi ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie ifn si firma telefonie mobila AlMaria AlMaria Buna ziua, Situațiile sunt urmatoarele: 1. S-a luat un împrumut de la un IFN. A fost platit o perioada, apoi nu s-a mai achitat nici o rata, de cel ... (vezi toată discuția)