avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale licitatii publice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

licitatii publice

particip la o licitatie publica ,reabilitarea unei scoli.firma pe care o reprezint castiga iar o alta face contestatie la comisia natonala pentru faptul ca a fost restrictionata participarea unor imm ,prin faptul ca in caietul de sarcini era o cerinta ca firmele participante sa aiba cel putin 10 angajati in ultimii 3 ani.intrebarea este cine are dreptate si daca exista o prevedere legala care sa interzica aceasta cerinta in caieyele de sarcin.mentionez ca e vorba de cereri de oferta cu plic inchis.multumesc
Cel mai recent răspuns: dragandaniel , utilizator 09:21, 26 Octombrie 2008
Daca caietul de sarcini avea cerinta respectiva,ar fi fost bine sa o respectati.
Sarcinile din caietele respective le stabileste concedentul, adica cel care concesioneaza serviciul.El poate cere ce vrea si ce doreste !;)
In O.U.G.nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii se prevede:
SECTIUNEA a 2-a
Selecţia şi calificarea candidaţilor/ofertanţilor

Paragraful 1
Criterii de calificare şi selecţie

Art. 176
Autoritatea contractantă are dreptul de a aplica criterii de calificare şi selecţie referitoare numai la:
a) situaţia personală a candidatului sau ofertantului;
b) capacitatea de exercitare a activităţii profesionale;
c) situaţia economică şi financiară;
d) capacitatea tehnică şi/sau profesională;
e) standarde de asigurare a calităţii;
f) standarde de protecţie a mediului, în cazurile prevăzute la art. 188 alin. (2) lit. f) şi alin. (3) lit. e).

Daca s-au respectat aceste dispozitii legale, iar "restrictionarea" s-a facut pentru a se asigura participarea unor candidati care sa aiba realmente capacitatea de presonal, tehnica si profesionala de a realiza prestarile de servicii de reabilitare a scolii respective, cerinta este legala.
multumesc frumos .sper sa mai colaboram

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cerinte de calificare? iulaina iulaina Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Intentionam sa participam la o licitaie de servicii cu termenul de depunere pe 07.11.2011. Pe ... (vezi toată discuția)
Criterii de calificare-lucrari similare tina25 tina25 prin fisa de date s-a solicitat prezentarea declaratiei pe ultimii 5 ani a lucrarilor [b]similare[/b], formularul de experienta-insotit de 1 contract si ... (vezi toată discuția)
Cerere de oferta neagumarius neagumarius Buna ziua. Ma intereseaza urmatorul aspect: am un srl si doresc sa particip la o cerere de oferta, pentru un contract de servicii. In fisa de date este ... (vezi toată discuția)