avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ESTE MOMENTUL UNUI DIVORT?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ESTE MOMENTUL UNUI DIVORT?

Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: am in derulare un proiect prin fonduri europene, iar in firma suntem 3 asociati: unul 50%, eu 49%, iar sotia 1%.Administratorul firmei sunt eu, cu drepturi depline si de decizie. Proiectul se afla in faza de inceput, in luna martie urmand a se rambursa transa 1 de bani. Intrebarile mele sunt urmatoarele: in cazul divortului, cum mi-ar putea afecta proiectul? Poate sotia sa ma incurce in derularea lui, avand in vedere ca ea detine 1% din firma? Ar trebui sa astept sa duc proiectul la bun sfarsit si apoi sa divortez? Mentionez ca as dori sa divortez in acest moment, dar ma sperie acest proiect, la care eu tin foarte mult si imi doresc sa se realizeze. Pe asociatul majoritar, nu-l intereseaza acest proiect, numai eu ma ocup de realizarea lui. Ar trebui sa-mi dea o hartie la mana, ca nu-l intereseaza si parafata la notar?
Cel mai recent răspuns: denisa 15 , utilizator 18:05, 20 Ianuarie 2012
depinde de ce contine acel plan de afacere si ce implicatii au asociatii in demararea lui...
dat fiind intentia sotiei si a dumneavoastra in a divorta, ea va hotara la momentul oportun ce va face cu cota ei de 1%...
nu are nici o relevanta divortul in acest caz
Aveţi ceva probleme. In ceea ce priveşte divorţul nu vă poate afecta. Divorţul nu are legătură cu partajul. Deasemenea dacă se vă ajunge şi la partaj asta nu înseamnă şi împărţirea societăţii. Societatea îşi urmează regulile din comercial, nu poate face obiectul unui partaj bunuri comune. Ceea ce contează este relaţia umană cu cei doi asociaţi care se pare că nu este tocmai excelentă. Aici încercaţi câte ceva. Cu privire la declaraţia la notar nu are nici o valoare atâta vreme cât in actul constitutiv al societăţii i se stabilesc anumite drepturi. Dacă doriţi puteţi modifica actul şi ceilalţi vă pot cesiona cotele lor părţi. Aşa nu mai depindeti de nimeni şi vă urmaţi proiectul liniştit.
Va multumesc pentru raspunsuri, dar credeti ca fondurile europene vor privi cu ochi buni, schimbarea actului constitutiv, in mijlocul derularii proiectului? Credeti ca doreste vreunul sa-mi cesioneze mie partile sociale? In cazul sotiei, acel 1% va fi folosit in scop de santaj: "nu-ti semnez hartia daca nu-mi dai cutare lucru..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"transfer" societate intre soti cls cls Buna ziua. Ma intereseaza solutia legala (si irevocabila, in caz de divort) prin care intr-o societate comerciala devine asociat unic sotul ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj kromred kromred Acum ceva timp eu si fratele meu am facut succesiunea dupa tatal nostru decedat. Fratele meu a decis sa-mi lase casa mie pentru o anumita suma modica as spune ... (vezi toată discuția)
Partaj srl zuzi zuzi Buna seara, sper ca postez in sectiunea care trebuie, daca nu, rog un moderator sa mute topicul. Impreuna cu sotul am infiintat un SRL in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)