avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de mana

Imediat dupa decesul unei rude, mostenitorii s-au intalnit si dupa ce au facut " imparteala " au asternut pe hartie ce au hotarat. "Imparteala" s-a facut dupa ureche, nicidecum conform cotelor stipulate in lege. Hartia respectiva nu are nici cap nici coada, in sensul ca incepe direct cu " apartamentul situat in..... ii revine lui..... " si se termina cu semnaturile celor prezenti. Nu e mentionata nici data cand acesta a fost incheiat. Intre timp, o parte din mostenitori revin asupra deciziei luate in momentul incheierii acelui "act ", in sensul ca vor ca masa succesorala sa se imparta conform cotelor stabilite prin lege.
Se poate reveni asupra deciziei ? Adica se mai este posibil ca acel act sa devina nul ? Tin sa precizez ca la intocmirea lui nu au fost prezenti martori , nu este un act autentificat la notar si a fost incheiat prin luna august 2011.
Ce articol, lege, etc.... poate fi invocat pentru a anula acel inscris ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:31, 20 Ianuarie 2012
Acest act este nul de drept.Acesta trebuie incheiat in urma succesiunii dezbatute la un notar public.
Trebuie dezbatuta succesiunea la notarul public de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Cotele de mostenire sunt prevazute in Codul Civil. Apoi impartirea efectiva a mostenirii adica pe bunuri se face ca urmare a eliberarii certificatului de mostenitor printr un act care se numeste partaj, care este conform NCC constitutiv de drepturi si se incheie in forma autentica tot la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare acte so2ro so2ro Imediat d upa decesul unei rude, mostenitorii s-au intalnit si dupa ce au trecut la \" imparteala \" bunurilor mobile si imobileau asternut pe hartie ce au ... (vezi toată discuția)
Renuntare in favorem mariana_corina mariana_corina Buna ziua! In decembrie 2015 sotul meu a decedat. Am ramas eu si cei doi fii. Am deschis succesiunea iar fiii mei accepta mostenirea dar doresc sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)