Imediat dupa decesul unei rude, mostenitorii s-au intalnit si dupa ce au facut " imparteala " au asternut pe hartie ce au hotarat. "Imparteala" s-a facut dupa ureche, nicidecum conform cotelor stipulate in lege. Hartia respectiva nu are nici cap nici coada, in sensul ca incepe direct cu " apartamentul situat in..... ii revine lui..... " si se termina cu semnaturile celor prezenti. Nu e mentionata nici data cand acesta a fost incheiat. Intre timp, o parte din mostenitori revin asupra deciziei luate in momentul incheierii acelui "act ", in sensul ca vor ca masa succesorala sa se imparta conform cotelor stabilite prin lege.
Se poate reveni asupra deciziei ? Adica se mai este posibil ca acel act sa devina nul ? Tin sa precizez ca la intocmirea lui nu au fost prezenti martori , nu este un act autentificat la notar si a fost incheiat prin luna august 2011.
Ce articol, lege, etc.... poate fi invocat pentru a anula acel inscris ?
Trebuie dezbatuta succesiunea la notarul public de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Cotele de mostenire sunt prevazute in Codul Civil. Apoi impartirea efectiva a mostenirii adica pe bunuri se face ca urmare a eliberarii certificatului de mostenitor printr un act care se numeste partaj, care este conform NCC constitutiv de drepturi si se incheie in forma autentica tot la notar.
Anulare acte
so2ro
Imediat d upa decesul unei rude, mostenitorii s-au intalnit si dupa ce au trecut la \" imparteala \" bunurilor mobile si imobileau asternut pe hartie ce au ... (vezi toată discuția)