avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declinarea competentei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declinarea competentei

Va rog foarte mult sa ma ajutati cu o nelamurire,,si anume: daca eu in calitate de parat intr-un proces pt incredintare minor,,avand domiciliul stabil in x localitate si reclamanta avand domiciliul in y localitate,,aceasta din urma a depus cererea pt incredintare minor la instanta de pe raza teritoriala unde ea are domiciliul. Eu,paratul am facut cerere de declinare a cauzei conform art.5 CPC,si intampinare aflanduma la al 2-lea termen..Acum eu va intreb!!! instanta unde a fost facuta cererea este obligata sa decline cauza,,la instanta teritoriala unde am eu domiciliul???


asa cum spunea si d-na simonette12
in alin1

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Va multumesc pt detalii, cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil ??? cerere declinare competenta teritoriala respinsa catacata2011 catacata2011 Este posibil ca o instanta judecatoreasca sa respinga cererea de declinaree??? Avocatii mei au facut cerere de declinare a competentei teritoriale si ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de concediere(demisie) mihai251979 mihai251979 Buna seara! Am fost angajatul unei societati (constructii) in perioada 01.01-22.07.2009 ,cand am fost anuntat ca nu mai sunt angajatul acesteia,contractul ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare sau concluzii scrise? daianis daianis Buna ziua. Sunt reclamanta intr-un proces pentru marire pensie de intretinere. Paratul este reprezentat de avocat. La primul termen avocatul a depus ... (vezi toată discuția)