avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Asigurare sanatate pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Asigurare sanatate pfa

Buna seara

Va rog sa-mi spuneti cand si cum platesc asigurarea de sanatate ca PFA (in functie de profit? profit nu voi avea foarte curand... sau cum?o suma fixa? Lunar?)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stan camelia , utilizator 22:14, 20 Ianuarie 2012
Plătiţi trimestrial la un venit minim garantat raportat la salariul minim pe economie in funcţie de studii. Depuneti o declaraţie estimativa, şi pe parcurs in funcţie de venituri , veţi depune declaraţii semnificative.
La CASMB si CASMTCT, desi ai decizie si dovedesti ca abia te-ai infiintat ca PFA nu-ti ia banii pana nu aduci de la Administratia financiara venitul pe ultimii 5 ani si de la Registrul Comertului ca in ultimii 5 ani nu ai mai avut si alt PFA sau SRL. Asta am patit eu personal, aveam act de infiiintare de la RC(in septembrie) si decizie de impunere de plati anticipate pe trimestru IV 2011. Se intampla in Romania!
D.na avocat ,cu tot respectul,nu mai dati informatii pana nu le verificati.

Aveti aici un link de ajutor care mi se pare bine documentat si cu privire la alte contributii ale PFA
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Dupa ce aduci de la Registru si de la Administratie ce am aratat mai sus, platesti numai cu decizia de impunere, care daca este cu un venit mai mic de 8400 RON(vorbesc de anul 2012) nu se tine cont de ea. Deci daca esti pe pierdere fiscala sau ai un venit mai mic decat 8400 RON, platesti 115,50, rotunjit 116 RON pe trimestru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa plata cass CONSULTING ABM CONSULTING ABM Daca poate cineva,va mai rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cum am mai spus, sunt pensionara la limita de varsta si sunt PFA. Intrebarea mea este; trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cass pentru pfa care este si salariat tazyx tazyx Daca sint angajat cu CM dar detin si un PFA care mai face complet aleator cite o factura ( sa zicem una la 4-6 luni ), cum calculez si platesc CASS-ul ... (vezi toată discuția)
Instiintare plata anaf 15mark 15mark buna ziua o lamurire cine poate pentru urmatorul caz din 2011 nu mai am venituri din salariu dar am un cont in banca si nu am platit cass sa inteleg ... (vezi toată discuția)