avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia nu vrea sa caldura!!!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia nu vrea sa caldura!!!!!

//
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2009
ContSters18205, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gimse , utilizator 22:42, 26 Octombrie 2008
Ati putea supune discutiei asociatiei de proprietari problema si sa se ia o hotarire in acest sens.Succes!
//
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2009
ContSters18205, utilizator
In asociatia Dv. s-a procedat corect prin supunerea la vot a problemei. Insa nu este corect ce vi se intampla si sunt de acord cu Dv. ca orice locatar dintr-un bloc trebuie sa-si primeasca dreptul de a beneficia de serviciile furnizorilor in deplina libertate si sa nu i se incalce acest drept. Eu va sfatuiesc sa mergeti la presedintele asociatiei si sa-i comunicati ca dati asociatia in judecata pentru incalcarea dreptului de a beneficia de un serviciu asigurat de furnizor. Argumentele Dv. sunt:
1. Serviciul de furnizare a caldurii este asigurat (adica RADET sau cine va furnizeaza caldura nu a intrerupt acest serviciu din cauza de neplata a facturilor);
2. Contorizarea apartamentelor poate determina pe oricine sa-si inchida caloriferele daca doreste sa plateasca mai putin la caldura.
3. Adunarea generala a fost folosita nu in scopuri constructive, ci pentru ingradirea drepturilor unei parti din locatari la utilizarea unui serviciu asigurat de furnizor.
Si ca prim pas pe aceasta cale faceti o plangere la Protectia Consumatorilor. In cazul in care nu izbutiti sa mutati muntele din loc singura solutie rezonabila este aceea de a va cumpara un calorifer electric sau alta sursa de caldura si a o folosi pana cand veti avea caldura in calorifere. Una peste alta poate ca platiti mai mult, poate mai putin, dar va rezolvati problema cu copilul.
Aceeasi problema o intampin si eu,avand copil de 2 ani si din cauza majoritatii nu se doreste pornirea caldurii.Am o singura nelamurire :daca s-au montat repartitoare si fiecare plateste cat consuma ,de ce mai este nevoie de acordul asociatiei pentru a porni caldura?Multumesc anticipat pentru raspunsuri pertinente.
Chiar daca tii inchise caloriferele, la calculul caldurii exista acea suma de la consumul partilor comune. In unele asociatii s-a ajuns ca nu vor sa plateasca nici macar acea suma mica, tin aragazurile deschise, in pericol de a se produce incendii sau explozii, risca sa se intoxice cu gaz. La blocurile unde se face aceasta economie demna de Hagi Tudose se va observa cu usurinta cum creste brusc consumul de gaz pentru gatit. Desi practica consumului contorizat este benefica (dupa parerea mea) s-a ajuns la situatii absolut periculoase si daunatoare sanatii si chiar vietii. In general aceasta economie acerba o fac pensionarii, invatati din timpuri pe care nu vreau sa mi le mai amintesc sa se foloseasca de tot felul de tertipuri pentru a face fata greutatilor impuse. Acum se autoflageleaza desi daca sunt cu adevarat mai saraci primesc subventie pe caldura. Au ajuns ca din economie la apa sa nu mai traga nici apa la WC decat o data pe zi....si sa se spele cu prosopul ud. Asta mi-a declarat mie un pensionar. Si va mai mirati ca apa calda vine foarte greu la etajele de sus? Va mai mirati ca de pe conductele de evacuare ajunge acea duhoare de hazna? Iata la ce duce economia prosteasca, dusa la extrem.

Alte discuții în legătură

Reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza repartitoarelor veteran5 veteran5 O asociatie de proprietari a avut contract de citire si repartizare a consumurilor de energie termica pe baza indicatiilor repartitoarelor de costuri, 100% ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata la intretinere pentru un apartament nelocuit danapascu01 danapascu01 As vrea sa va relatez o situatie legata de plata intretinerii pentru un apartament in care nu locuieste nimeni: in primul rand, in blocul respectiv locatarii ... (vezi toată discuția)
Legea 121/2014 "repartitoare obligatorii" mimi1967 mimi1967 Buna ziua. Cum putem sa ne opunem legii care ne obliga sa ne punem repartitoare individuale pentru caldura. Avand in vedere ca si contoarele de apa rece si ... (vezi toată discuția)