In urma cu cateva luni, sora mea a luat fetita si s-a mutat din apartamentul pe care il impartea cu sotul. Tin sa precizez ca apartamentul este pe numele mamei lui si sora mea nu a avut domiciliul trecut pe buletin nici dupa castorie. Parasirea domiciliului s-a datorat comportamentului violent si alcoolismul uisotului. Din pacate in nici unul din cazuri sora mea nu a facut plangeri la politie. Pe langa aceste aspecte sotul este un impatimit al jocurilor electronice, acumuland tot felul de datorii. In fine, sora mea este agent imobiliar, are carnet de munca dar bnuiesc cu minimul pe economie. In timp ce a locuit cu sotul marea parte a cheltuiellor le-a suportat integral ea . Sotul lucreaza la CFR si banuiesc ca salariul lui este mai mare decat al ei pe cartea de munca. De cand a parasit domiciul, sotul nu a contribuit cu nimic la ingrijirea fetei si la prima infatisare a vnit cu avocatul solicitand incredintarea fetei pe motiv ca numai el a ingrijit fata de la nastere si ca sora mea a muncit si nu venea decat tarziu acasa. Tin sa mentionez ca el lucreaza 12/24 24/48 si ca majoritatea timpului il petreca dormind, dat fiind faptul ca copilul de la un an a avut babysitter pe care tot sora mea o platea ptr ca el spunea ca trebuie sa fie odihnit. In fine, a doua inftisare va avea loc in decembrie. Eu din pacate nu pot face altceva decat sa o sprijin financiar, momentam locuiesc in strainatate. Eu am iputernicit-o pe sora mea, la contul bancar pe care il ami in tara. Intrebare: Poate folosi acest lucru sa convinga instanta ca partea financiara nu va fi problema? in afara de ceea ce are pe cartea de munca
In ce masura ma pot asigura ca nenorocitul nu obtine custodia nepoatei? ...As vrea sa stiu exact ce trebuie sa pregateasca avocatul in decembrie. Din pacate individul are o familie care il sprijina financiar in aceste demersuri fiind manati de ura lor impotriva surorii. Ce pot face eu de la distanta??? Apreciez timpul d-voastra si astept orice sugestii /sfaturi pentru care va multumesc anticipat.
Pt incredintarea minorului mamei este necesar ca ea sa aiba venituri , indiferent de natura acestora .Acest fapt poate fi probat cu orice mijloc de proba .
Dvs ati ajutat o prin permisiunea dvs de a avea acces la contul dvs .Acest fapt poate fi mentionat in instanta , intrucat reprezinta o sursa de venit.
Este foarte important ca minorul sa aiba un climat armonios pt o buna crestere si dezvoltare .
Astfel , daca tatal are un comportament agresiv ,e alcoolic, este "dependent" de jocuri de noroc , minorul poate fi incredintat mamei.
Aceste fapte mentionate de mine mai sus pot fi probate in instanta , in favoarea mamei.
In toate cazurile este avut in vedere interesul minorului , si , din cele relatate mai sus de dvs , tatal nu ar putea sa si indeplineasca cu seriozitate atributiile de parinte.
Nicidecum minorul nu este incredintat parintelui care are o situatie finaciara mai avantajoasa , sunt avute in vedere toate elementele situatiei de fapt.
Mai mult de atat , daca minorul este incredintat mamei , aceasta poate cere pensia de intretinere , care poate reprezenta 1/4 din veniturile cu caracter permanent ale tatalui.
Succes
Pentru termenul din decembrie sa aveti si propunere pentru cel putin 2 martori, care sa depuna marturie in instanta despre comportamentul violent, dependenta de alcool si de jocuri electronice a sotului, acumularea de datorii si serviciul in ture care nu ii permit sa asigure minorei climatul necesar unei cresteri si dezvoltari armonioase si nici suportul financiar necesar.
Ar mai fi si problema locuintei.Sora dvs.trebuie sa demonstreze instantei ca are o locuinta stabila pentru a putea obţine incredintarea minorei.
Daca minorul este la sora e greu de spus ce va iesi.
Problema este ca minorul nu poate fi incredintat surorii dvs.
Daca sotul e asa cum ati spus aveti sanse la incredintare.
Divort
Elizaה
Buna ziua!
As avea nevoie de un sfat pentru sora mea. A hotarat sa divorteze dupa un mariaj de 10 ani, cu doi copii: unul de 9 ani, iar altul de 5 ani. ... (vezi toată discuția)