Buna ziua,
Acum cateva zile am fost implicat intr-o tamponare in urma careia masina mea a fost avariata destul de grav iar cealalta a suferit doar cateva zgarieturi(Hummer).Soferul implicat a plecat de la locul accidentului,era baut si incalcase vreo 4 reguli de circulatie:trecere peste linia dubla continua,peste trecerea de pietoni,intrare prin loc nepermis si neacordarea prioritatii de dreapta.Singurele date despre el sunt numarul de inmatriculare ,marca si culoarea masinii, in rest nu a vrut sa coopereze.Imediat dupa accident am fost la politie si am dat declaratie in care am prezentat amanuntit situatia.Mentionez ca la locul evenimentului a fost prezenta poilitia care a constatat daunele mele .
Intreband despre starea dosarului meu de la politie primesc un singur raspuns,ca respectivul nu s-a prezentat si i s-a trimis citatie.Va rog sa mi spuneti ce as putea face in continuare avand in vedere ca asiguratorul(CASCO) asteapta verdictul politiei si nu imi pot repara masina.
Pe langa inconstienta tipul era "dotat" cu un stegulet de ambasada pe masina si cu foarte mult tupeu.A pretins ca e doctor in drept si ca nu sta de vorba cu "parlitzi".Faptul ca nu s-a prezentat inca la politie(6 zile) ,ca organul a trecut gresit numarul de dosar pe avizul de reparatie(corectat ulterior) si ca nu imi ofera nici un fel de raspuns ma duce cu gandul la ceva aranjamente.Orice sfat e binevenit.Va multumesc.
Cateodata la obraznicie trebuie raspuns cu obraznicie. Ce bine era daca va venea in minte ca imediat sa sesizati si existenta de victime si sa se fi prezentat salvarea care sa va transporte la spital pentru ingrijiri. Atac de panica , soc Cardiorespirator datorat emotiilor si starii nervoase etc. Cum ar fi solutionat un accident soldat cu victine ramas poate cu An?
In cazul dv. se pare ca ar fi vorba de o favorizare a infractorului, o neglijemnta in serviciu sau abuz in serviciu, care v-au adus grave prejudicii nu numai materiale dar poate si morale. Nu credeti ca autoritatile competente de solutionare au raspundere si trebuie trase la raspundere printr-o sesizarea penala la parchet si apoi in instanta de judecata?
Din pacate se intampla astfel cazuri pe care cetatenii nu ar trebui sa le treaca cu vederea . Faceti o evaluare juridica a cazului dv. urmata de incadrarea juridica a faptelor nominalizati si martorii sau alte probe si cu ajutorul uni jurist capabil si bine intentioanat sesizati organele de justitie. Faceti publica patania dv. si apoi o sa va mai ajute si presa.
Mult succes.
Din pacate nu posed aceasta obraznicie despre care vorbiti si care unora li se potriveste foarte bine,in momentul respectiv eram atat bulversat de impactul cu "tancul" care imi sarise in cale (singurul accident in 6 ani de condus prin bucuresti) cat si fericit ca am scapat intreg ca sa ma pot gandi la vreo inginerie.Daca nu as fi franat sigur ar fi intrat el in mine si acum nu as fi postat aici.Dupa umilinta produsa de individul care razand ma trimite la plimbare desi recunoaste in fata mea ce a facut si apoi pleaca linistit,dupa cozile de la politie si dupa tratamentul "ireprosabil" al organelor nu credeti ca o "rezolvare" in justitie ar fi bomboana de pe tort? Cat despre presa,nu a murit nimeni,nu sunt vreo vedeta ,doar un bucurestean cu masina facuta praf de un jmecher ...hai sa fim seriosi sunt atatia altii in situatia mea.
Va multumesc pt cuvintele frumoase dar totusi suntem in romania.
Revenind la concret,cum as putea sa aflu termenul citatiei pe care i-au trimis-o,ce cai de a presa politia spre rezolvare posed? Un avocat ma poate ajuta sa aflu cine este personajul si de ce politia evita raspunsurile?("nu e colegu de la dosare,nu e numaru de dosar bun,nu stim nimic ,nu va putem da nici un detaliu" etc)
Cred ca art trebui sa va angajati un avocat.
Daca tipul are un Hummer nu o sa vina prea curand.S-ar putea sa aiba si imunitate.
Va trebui sa platiti niste bani la avocat si sa mearga la politie.