avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neprezentare la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neprezentare la politie

Buna ziua,
Acum cateva zile am fost implicat intr-o tamponare in urma careia masina mea a fost avariata destul de grav iar cealalta a suferit doar cateva zgarieturi(Hummer).Soferul implicat a plecat de la locul accidentului,era baut si incalcase vreo 4 reguli de circulatie:trecere peste linia dubla continua,peste trecerea de pietoni,intrare prin loc nepermis si neacordarea prioritatii de dreapta.Singurele date despre el sunt numarul de inmatriculare ,marca si culoarea masinii, in rest nu a vrut sa coopereze.Imediat dupa accident am fost la politie si am dat declaratie in care am prezentat amanuntit situatia.Mentionez ca la locul evenimentului a fost prezenta poilitia care a constatat daunele mele .
Intreband despre starea dosarului meu de la politie primesc un singur raspuns,ca respectivul nu s-a prezentat si i s-a trimis citatie.Va rog sa mi spuneti ce as putea face in continuare avand in vedere ca asiguratorul(CASCO) asteapta verdictul politiei si nu imi pot repara masina.
Cel mai recent răspuns: AlexxM , utilizator 17:08, 11 Noiembrie 2008
Daca aveti asigurare Casco la masina,o puteti repara,urmand ca paguba sa se recupereze pe RCA vinovatului de catre societatea de asigurari, cand politia va incheia cazul.In acest caz solicitati asiguratorului sa trimita adresa la politie prin care sa ceara actul necesar pentru demararea lucrarilor.Si asta imediat pentru ca altfel veti ajunge in situatia mea ,cu 3 saptamani pierdute degeaba.
In cazul meu dupa atata timp nu am reusit decat sa iau un numar de inregistrare de la politie pe acea cerere,in continuare politia are la dispozitie 30 zile pentru a o elibera.Din experienta acumulata in aceasta problema va sfatuiesc sa apelati la toate "cunostintele" si sa folositi orice parghie pentru ca politia,justitia si in general functionarii publici platiti din banii nostrii au singurul interes de a va baga mana in buzunar sau de a acoperi pe cine trebuie.
Multa bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Problema cu rca in cazul unui vinovat luciane luciane S-a produs o tamponare intre un coleg si un cetatean .Prin procesul verbal de constatare emis de politie cetateanul a ramas fara permis timp de o luna deci ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca - vinovatul se declara nevinovat gygy83 gygy83 Buna ziua, Acum 10 zile, un individ m-a lovit in trafic. Merg la politie, unde individul este declarat vinovat si i se intocmeste proces verbal, in care ... (vezi toată discuția)