avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neprezentare la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neprezentare la politie

Buna ziua,
Acum cateva zile am fost implicat intr-o tamponare in urma careia masina mea a fost avariata destul de grav iar cealalta a suferit doar cateva zgarieturi(Hummer).Soferul implicat a plecat de la locul accidentului,era baut si incalcase vreo 4 reguli de circulatie:trecere peste linia dubla continua,peste trecerea de pietoni,intrare prin loc nepermis si neacordarea prioritatii de dreapta.Singurele date despre el sunt numarul de inmatriculare ,marca si culoarea masinii, in rest nu a vrut sa coopereze.Imediat dupa accident am fost la politie si am dat declaratie in care am prezentat amanuntit situatia.Mentionez ca la locul evenimentului a fost prezenta poilitia care a constatat daunele mele .
Intreband despre starea dosarului meu de la politie primesc un singur raspuns,ca respectivul nu s-a prezentat si i s-a trimis citatie.Va rog sa mi spuneti ce as putea face in continuare avand in vedere ca asiguratorul(CASCO) asteapta verdictul politiei si nu imi pot repara masina.
Cel mai recent răspuns: AlexxM , utilizator 17:08, 11 Noiembrie 2008
Din constatarea politistilor care au consemnat evenimentul ce a rezultat? E vinovat celalalt? Scrie in PV de constatare al tamponarii? Daca numele tipului e cunoscut de politisti acestia sunt obligati sa va spuna cine este... E ciudat... E ciudat si faptul ca asiguratorul nu plateste reparatia, daca e facut avizul care constata daunele si daca tipul celalalt are numele trecut ca fiind cel din vina caruia s-a produs tamponarea... Agentul de asigurare ar trebui sa plateasca... Oricum, ar putea dura ceva mai mult rezolvarea problemei...
Va scriu aceste chestiuni pt ca pe cineva cunoscut mie l-a „pocnit” un strain, pe care politistii l-au „declarat” vinovat. Paguba a fost acoperita de asigurator cam dupa... 5 luni, timp in care asiguratorul cunoscutului meu a luat legatura cu asiguratorul strainului...
Daca vreti sa „presati politia”, trimiteti / inregistrati cereri (s-ar putea sa va spuna ca ei... nu dau nr de inregistrare, asa ca e mai indicat sistemul postal) in care va exprimati dorinta sa fiti informat in ce stadiu e dosarul, cine e vinovatul si... ce credeti ca e necesar sa aflati.
Sfaturi nu sunt in masura sa va ofer...
Bafta!
Am sa incerc sa expun situatia mai clar:
Tamponarea a avut loc pe fondul neacordarii de prioritate de dreapta(cauza principala) a soferului mai sus amintit ,au exista si cauze premergatoare(trecere peste linia dubla continua, intrare pe contrasens,consum de alcool).
Dupa eveniment ocupantii ambelor automobile au coborat- masina vinovatului(hummer) putin zgariata,masina mea avariata grav.
Dupa un schimb sumar de replici cei din hummer au parasit locul accidentului,nu au vrut sa discute sau sa lase date de contact,rca etc
La aproximativ o ora ,dupa insistente mari ,la locul tamponarii a ajuns un motociclist care a intocmit o constatare(NU un PV in care sa fie trcut vinovatul)a daunelor masinii mele,cealalta masina lipsind.Aceasta constatare mi-a folosit ca sa nu mai duc masina la accidente usoare pe platforma.
Masina mea a fost transportata de la locul respectiv cu accordul politistului,apoi am plecat la accidente usoare pentru restul formalitatilor.
Acolo s-a emis un alt aviz de reparatie(primul fiind oprit ) ,din nou NU s-a emis PV in lipsa partii celeilalte.Am fost testat si am iesit negativ la alcoolemie.Pe acest aviz s-a trecut un numar de dosar gresit,care nu corespundea cu inregistrarile lor.(fapt descoperit ulterior)
Dupa cele 24 de ore de gratie,respectivul tot nu s-a prezentat.Am verificat telefonic mai multe zile la rand si am primit un singur raspuns ,nu s-a prezentat,am trimis citatie( printre toate aburelile de genul "nu este,nu stim veniti dumneavoastra etc")
La Casco mi s-a solicitat Avizul emis la accidente usoare in original drept pentru care m-am dus din nou la politie sa mi corecteze numarul de dosar.
S-a intocmit Dosarul de Casco dar se refuza atat inceperea lucrarilor cat si plata pana nu rezolva politia cazu.Daca este sau nu corect nu imi dau seama.
Cert este ca in acest moment masina mea este blocata in servis,vinovatul(nedeclarat oficial) nu se prezinta,iar eu caut directii pt a merge mai departe in acest hatis.
In speranta ca am fost ceva mai clar,
Va multumesc

Practic, individul a.... fugit dupa ce v-a lovit masina. Politistii s-au lasat greu convinsi sa vina sa constate ca masina are o forma nefireasca, v-au dat voie sa plecati si acum pretind ca au trimis individului cu „doar masina mare” o citatie, sa asculte si varianta lui. Cand scrieti ca vreti sa aflati „cine este personajul” va referiti la numele acestuia sau la statutul sau socio-profesional? Daca stiti numele... cautati pe... Google, sau alt motor! Vedeti ce apare. Daca nu stiti numele (desi ar fi chiar culmea ca politaii sa se comporte flagrant neprofesional si sa nu va spuna cum se numeste tipul) publicati in ziar un anunt de genul: „In data de..., la ora..., soferul masinii cutare, culoare cutare, nr cutare, a fost implicat intr-un accident de circulatie. Rugam pe aceia care cunosc nr si pot sa ne ofere detalii despre proprietar sa sune la nr...” Poate „miscati lucrurile”. Nu e o practica interzisa – e ca in cazul unui accident cu autor necunoscut si incercati tot posibilul sa identificati vinovatul. Dar s-ar putea sa sune si multi dintre aceia care nu au ce face – si tot va alegeti cu ceva: minute castigate, puncte sau alte premieri, daca nu obtineti rezultatele scontate :)
Aceste „idei” sunt dintre cele... ieftine, de genul sicanelor pe care le puteti face unora sa ii determinati sa faca ceva! Ideea de baza se rezuma la ce a propus dl av Lascoschi: contactati un avocat care stie cu cine, unde si despre ce sa discute.
Exact asta este problema,individul a plecat fara sa spuna cine este sau sa lase rca iar politistii nu vor sa mi dea detalii despre el,de nici un fel.Ei spun ca nu pot da aceste detalii decat la cererea firmei de asigurari.Eu speram sa aflu aceste date,nume sau numar de telefon pentru a putea sa l il contactez sperand sa grabesc procesul asta stupid de asteptare.
Dupa parerea mea este absolut aberant sa astepti 30 de zile cand ei pot afla cu 2 click uri.
Cred ca pana la urma ,pe langa respectivul,politia are o mare parte de vina,nu s-au facut fotografii la locul accidentului nici masuratori ,au intarziat 1 ora sa se prezinte in conditiile in care am comunicat telefonic de mai multe ori ca individul este baut iar echipajele de politie au trecut repetat pe langa locul accidentului fara sa se opreasca la semnalele noastre.
Agentul constatator a trecut gresit pe avizul de la fata locului numele strazii apoi s-a rectificat la accidente usoare.Acolo organele bine pregatite ale statului au dat numarul gresit la dosar de parca era un bon de intrare la cinema,nici macar un numar de factura nu il dai la intamplare.Toate aceste lucruri si altele care pe moment imi scapa ma fac sa ma gandesc la ce e mai rau in privinta cursului acestei probleme.
Din fericire exista martori,si nu putini avand in vedere ca era Sambata dupa amiaza la intrarea in parcul Herastrau.Atat prezenta lor cat si prezenta unui echipaj de interventie de la BGS care avea stationare acolo au evitat probabil alte complicatii pentru ca individul a coborat amenintator din masina insotit de doua "cefe late".
Si mie mi s-a intamplat exact acelasi lucru acum 3 zile. INdividul vinovat a parasit locul accidentului, lasandu-si insa masina acolo. A fost identificat dupa nr masinii,politia a fost la el acasa, insa evident ca nu l-a gasit.
Sun in ficare zi la politie ca sa-mi spuna acelasi lucru, si anume ca domnul nu s-a prezentat la politie, ca i s-a trimis citatie, etc. Desi am avut inspiratia sa declar ca este o victima in urma accidentului (una dintre colegele care erau cu mine in masina), nu am avut ijnspiratia sa-i cer imediat nr de asigurare RCA.
Pe scurt, masina e praf si eu nu stiu cum sa-mi recuperez paguba. Am vorbit cu un avocat si din cate am inteles, singura metoda de recuperare a prejudiciului este deschiderea unui proces civil....care poate dura insa oricat.

Alte discuții în legătură

Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Problema cu rca in cazul unui vinovat luciane luciane S-a produs o tamponare intre un coleg si un cetatean .Prin procesul verbal de constatare emis de politie cetateanul a ramas fara permis timp de o luna deci ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca - vinovatul se declara nevinovat gygy83 gygy83 Buna ziua, Acum 10 zile, un individ m-a lovit in trafic. Merg la politie, unde individul este declarat vinovat si i se intocmeste proces verbal, in care ... (vezi toată discuția)