avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cereri abonat tratate cu........
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cereri abonat tratate cu........

Buna seara.Detin doua abonamente,unul de telefonie fixa iar celalalt la servicii internet,la companii diferite.Perioada de abonam.la tel.fix a expirat in nov.2011,iar la abonam.de servicii internet(2 ani:nov.2010-nov 2012)in luna dec.2011 dupa citeva luni in care serv inter.a functionat defectuos pana a nu ma mai putea deloc conecta la internet,la sesizarea mea adresata furnizorului de serv. internet acesta a recunoscut telefonic ca nu este acoperire internet in zona mea si sa adresez o cerere de reziliere contr. inainte de termen,ceea ce am si facut in dec.2011.Am adresat e-mailuri si scrisori recomandate,celor doua societati (cerere de desfintare post telefonic si cerere de rezil.contr.prest.sev.internet +C.D cu capturi display(semnal inter.-modem conectare),au trecut aproape doua luni si nu am primit nici un raspuns in scris din partea celor doua societati,platesc in continuare facturi pentru servicii pe care nu le folosesc.Spuneti-mi va rog ce pot face,cui sa ma mai adresez ,daca mai exista vreo cale de rezolvare .Multumesc anticipat.O seara placuta.
Cel mai recent răspuns: ContSters220737 , utilizator 14:20, 23 Ianuarie 2012
Protectiei consumatorului si functie de raspunsul lor, instantei de judecata
ionasaly a scris:

[...]
nu am primit nici un raspuns in scris din partea celor doua societati,platesc in continuare facturi pentru servicii pe care nu le folosesc.

De ce platiti?

La un raspuns scurt dat de dvs. va intreb:exista alta solutie de a nu plati facturile emise pe adresa mea?
Tot scurt o sa va raspund si tot printr-o intrebare. Daca incepand cu luna februarie a anului curent ma hotarasc si eu sa emit facturi pe adresa si numele Dvs, le veti plati?

Nu exista o lege care sa va oblige la plata unor servicii de care nu beneficiati. Denuntarea unilaterala a contractului nu este o cerere, ci o notificare, cu observatia ca inainte de a face acest pas trebuie sa luati in calcul eventualele despagubiri la care ar putea fi indreptatit furnizorul. In cazul de fata, din datele pe care le-ati pus la dispozitie:

- contract telefonie fixa, a carui durata initiala a expirat in nov 2011 => chiar daca in contract este prevazuta prelungirea tacita a perioadei initiale, puteti denunta unilateral acest contract, *fara obligatii*, oricand dupa expirarea acestei perioade.
- contract servicii Internet aflat in derulare, cu perioada initiala de doi ani => puteti rezilia contractul ca urmare a neexecutarii obligatiiilor contractuale de catre furnizor, ceea ce inteleg ca ati si facut.

Faptul ca ati decis sa platiti pentru niste servicii de care nu beneficiati este in cele din urma un act de vointa, nu o obligatie contractuala.

Puteti consulta (in ordinea importantei relativ la problema Dvs):

- Legea 296 / 2004 republicata 2008 privind codul consumului
- Legea Nr. 193 /2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori

- Legea 161 / 2010, care modifica legile de mai sus si pe care o puteti considera ca baza legala pentru cele pe care le-am afirmat mai sus =>

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
cga43, utilizator
cga43,sincere multumiri pentru raspunsul detaliat primit plus un linc foarte util.Tuturor celor care au incercat sa m-ajute cu un sfat,sanatate si numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract prestari servicii internet,indeferenta+aroganta totala. ContSters220737 ContSters220737 Buna ziua.Rog pe cei ce ma pot ajuta sa o faca intrucat nu mai stiu cum sa rezolv problema ce ma framanta de citeva luni.Am un abonament pe o perioada de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Inregistrarile audio-video sunt admise ca proba in instanta? ContSters220737 ContSters220737 Buna ziua.Rog un raspuns intr-o problema,daca intr-un proces sant admise ca probe C.D cu imagini sau capturi de descktop,si procesul cu o soc.comerciala ... (vezi toată discuția)
Modificare unilaterala de contract,efectuat de firma de telefonie. nicodaro nicodaro Fiind la jumatatea termenului intr-un contract cu o firma de telefonie,imi cere sa schimb contractul.In urma refuzului meu,mi se comunica ca,face uz de clauza ... (vezi toată discuția)