avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CAS retroactiv daca n-am avut niciun venit ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CAS retroactiv daca n-am avut niciun venit ?

Buna ziua ! Poate ma puteti ajuta cu o explicatie.
Am primit o Decizie de Impunere de la Casa de Asigurari de Sanatate, pentru anii 2006-2011.
Din 2006 pana in octombrie 2007 nu am realizat niciun venit. In noiembrie si decembrie 2007, si ianuarie 2008, am realizat venituri din drepturi de autor (drepturi de proprietate intelectuala). Din februarie 2008 am carte de munca.
Stiu ca pe cele 3 luni in care am avut venituri din drepturi de autor va trebui sa platesc contributia retroctiv.
Dar la CAS mi s-a spus ca trebuie sa platesc si pentru 2006-2007 cand n-am realizat niciun venit, adica vreo 1.400 lei.
Imi puteti explica, va rog ?

Va multumesc anticipat,
Violeta

Cel mai recent răspuns: violeta2201 , utilizator 22:07, 22 Ianuarie 2012
Va duceti la finante si cereti o situatie a veniturilor pe anii respectivi, urmand sa va prezentati la CAS cu dovada ca nu ati avut venituri.
Multumesc pentru raspunsul foarte prompt.
Am fost cu dovada ca n-am avut venit, dar mi-a spus ca trebuie sa platesc, chiar daca n-am realizat niciun venit.
Deci nu e legal sa platesc acea perioada.
violeta2201 a scris:

Buna ziua ! Poate ma puteti ajuta cu o explicatie.
Am primit o Decizie de Impunere de la Casa de Asigurari de Sanatate, pentru anii 2006-2011.
Din 2006 pana in octombrie 2007 nu am realizat niciun venit. In noiembrie si decembrie 2007, si ianuarie 2008, am realizat venituri din drepturi de autor (drepturi de proprietate intelectuala). Din februarie 2008 am carte de munca.
Stiu ca pe cele 3 luni in care am avut venituri din drepturi de autor va trebui sa platesc contributia retroctiv.
Dar la CAS mi s-a spus ca trebuie sa platesc si pentru 2006-2007 cand n-am realizat niciun venit, adica vreo 1.400 lei.
Imi puteti explica, va rog ?

Va multumesc anticipat,
Violeta

In ce calitate trebuie sa achitati acesti bani? Sunteti PFA? Sau ca urmare a incheierii unor contracte voluntare de asigurare cu Casa de Sanatate si Casa de Pensii? Ati avut in aceasta perioada alte venituri?
N-am avut niciun contract, niciun venit. Am fost plecata din tara in 2006 si 2007. Am inceput sa lucrez cu carte de munca in februarie 2008. Nu sunt PFA. In noiembrie 2007 am avut prima colaborare pe drepturi de autor. Dar inainte de asta, n-am lucrat. Functionara de acolo mi-a spus ca sunt obligata sa platesc si se calculeaza pentru venitul minim pe economie plus penalitati. Si mai erau oameni acolo cu aceeasi problema. Se pare ca ar exista o lege care ma obliga sa platesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mame-ce venituri se iau in calcul? claudia t claudia t am spicuit forumul referitor la subiectul INDEMNIZATIE MAME , dar nu sunt lamurita cu urmatorul aspect: sunt persoana fizica autorizata (Traduceri) si platesc ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei la sanatate IoanaAda IoanaAda Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Inteleg ca de anul acesta este obligatorie plata retroactiva a CAS-ului. Ce se intampla in cazul in care nu am mai ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa - neclaritati Mari_G Mari_G Buna ziua, va rog din suflet sa imi dati o sugestie in privinta contributiilor deoarece, sincera sa fiu, nu mai inteleg atatea modificari... Am un PFA din ... (vezi toată discuția)