buna an anul 2008 am facut cu mama mea un contract de antretinere cu uzulfruct viager tot atunci am achizitionat o masina cu contract de credit la care am dat avans 3000 de euro masina constand 10000,dupa doi ani an care am platit ratele la zi am anuntat banca ,ca nu-mi mai pot permite s-o tin .Am predat masina cu proces verbal de cedare-primire spunandu-mi ca banca asi vand masina si asi recupereaza diferenta pana la achitarea sumei mentionez ca ,creditul la masina era pe 10 ani . Dupa un an am primit o sesizare prin care eram informat ca mai am de dat 150 de milioane masina vanzanduse cu 6000 . Este posibil ca an urma somatiilor facute de executorul judecatoresc sa vanda apartamentul pe care eu am doar contract de antretinere cu uzulfruct viager? Socotesc ca nu mai am ce sa le dau deoarece doi ani platiti cu 350 ron pe luna anseamna 84 milioane plus 120 mil. avans fac 204 mil. 6000 de euro venea an jur de 220 mil. total fac 424 mil. ce diferenta sa le mai dau eu atata timp cat masina facea 400 mil. ? Va multumesc anticipat.
Daca aveti doar un drept de uzufruct viager sau mai bine zis un drept de habitatie viagera asupra imobilului, nu va poate executa. Alte nereguli constantate se pot lamuri pe calea constestatiei la executare in instanta si sa faceti o expertiza.
Cu privire la executare pe apartament este situatia descrisa de colegul meu mai sus. Insa, va pot executa silit si prin poprire pe venituri spre exemplu. Nu lasati situatia asa. Aveti 15 zile de la primirea somatiei din partea executorului judecatoresc sa formulati contestatie la executare.