avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita de catre banca a mostenirii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita de catre banca a mostenirii nedezbatute

In 2012 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 15 000 ron de la Ralfi IFN. Din 2014 nu am mai reusit sa platesc ratele lunare. In octombrie 2014 am primit o somatie de la un executor judecatoresc prin care mi se cerea sa platesc in termen de o zi, suma de 18.000 ron, altfel trecandu-se la blocarea conturilor bancare, proprire pe salariu, executarea bunurilor. In momentul de fata nu am absolut nimic pe numele meu doar un cont bancar in care imi primesc salariul. In luna iulie a anului 2014, tatal meu a decedat iar eu impreuna cu mama suntem singurele mostenitoare ale unui apartament pentru care nu am deschis dezbaterea succesiunii. Poate banca sau executorul judecatoresc sa execute apartamentul in cauza?
Cel mai recent răspuns: Pisicat1182 , utilizator 19:56, 25 Ianuarie 2015
Fara a fi dezbatuta succesiunea si facut partajul nu poate fi executata cota dvs parte.

Succesiunea poate fi facuta la cererea creditoarei, dar este greu sa afle ca a decedat tatal dvs si ca sunteti prezumtiva mostenitoare.
Interesul dvs. ar putea fi acela sa nu acceptati mostenirea.
Este complicat in sine de iesit bine la liman dar ar fi posibil.
Daca aveti si interesul de a nu accepta mostenirea si poate sa fie vorba si de prescriptie ati putea scapa de datorie.
Depinde si cat noroc aveti dar se poate cel putin la o prima vedere.



Daca acceptati mostenirea banca va va executa silit.
Este bine sa nu faceti nimic dar sa fiti foarte bine informata in functie de actele cu banca.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspuns. Vreau sa imi achit datorie fata de banca dar nu am posibilitate aa achit 18.000 ron intr-o singura transa. Credeti ca as putea sa ajung la vreo intelegere cu executorul judecatoresc prin care ori sa platesc rate lunare pana la achitarea datoriei ori sa- mi puna proprire pe venituri. Mentionez ca din luna octombrie a anului trecut de cand am primit somatia de plata de la executorul judecatoresc, nu am mai primit absolut nici o instiintare, nici o somatie. Nu inteleg de ce nu mi-au blocat contul bancar, de ce nu imi pun proprire pe salariu pentru recuperarea restantei? De ce lasa sa treaca atata timp?
Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile in care banca recupereaza datoriile imobiliar Florentina_A Florentina_A La inceputul anului 2008 s-a facut un imprumut in valoare de aproximatix 5000 de euro. Incepand cu luna noiembrie 2008 nu s-au mai achitat ratele, motivul ... (vezi toată discuția)
Litigiu banca emiliabadea emiliabadea Buna seara, Avem o problema mai delicate deoarece sora mea a decedat in data de 10.06 2014 dar ea a avut un credit de nevoi personale la o banca . Ea nu a mai ... (vezi toată discuția)
Notificare de la corpul executorilor bancari Florentina_A Florentina_A S-a primit de la Corpul Executorilor Bancari o notificare in care debitorul este anuntat de anularea contractului de imprumut si i se pune in vedere ca in ... (vezi toată discuția)