La inceputul anului 2008 s-a facut un imprumut in valoare de aproximatix 5000 de euro. Incepand cu luna noiembrie 2008 nu s-au mai achitat ratele, motivul fiind lipsa unui loc de munca. La inceputul lunii iunie 2009, banca, prin intermediul corpului executorilor bancari a trimis o notificare scrisa prin care se aduce la cunostinta rezilierea contractului de credit si se cere achitarea in termen de 15 zile a sumei de 28000 ron reprezantand suma datorata la acea data. De asemenea se mentioneaza calitatea de titlu executoriu a contractului si faptul ca se vor incepe procedurile de executare silita prin propriul corp de executori bancari sau prin organele de stat, avand posibilitatea de a utiliza orice forme de executare silita asupra patrimoniului.
Mentionez ca datornicul nu detine nici un bun personal, exceptand un apartament a carui succesiune nu a avut loc pana in prezent, cu toate ca este singurul mostenitor, deci nu este inca pe numele lui.
Va rugam sa ne explicati care sunt metodele legale prin care se poate renegocia contractul de imprumut in conditiile in care debitorul nu are loc de munca si daca banca poate recupera debitul scotand la licitatie acel apartament.
Sungura posibilitate de renegociere este aceea făcută cu acordul băncii. Nimeni şi nimic nu o poate obliga să renegocieze.
Dacă a acceptat succesiunea, debitorul a devenit proprietar pe data deschiderii succesiunii (adică pe data morţii celui care a lăsat succesiunea) iar banca va putea executa silit acel apartament. Mai mult, banca se poate adresa insantei fie pentru a accepta succesiunea în numele debitorului delăsător fie pentru a revoca o declaraţie de renunţare făcută in frauda intereselor băncii.
Nu vreau sa par total nereceptiva, insa anumiti termeni nu imi sunt tocmai familiari. Deci, succesiunea nu a fost dezbatuta. Sa inteleg ca banca poate cere acest lucru?