avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu banca

Buna seara,
Avem o problema mai delicate deoarece sora mea a decedat in data de 10.06 2014 dar ea a avut un credit de nevoi personale la o banca . Ea nu a mai platit din iunie 2013. Banca a reziliat contractual, si pe data de 24 .07 2014 am primit un titlu executoriu la domiciliul defunctei.Mostenitorii (2 copii de 24 si respecti 27 ani deoarece sotul a decedat in urma cu 13 ani) au facut repede succesiunea deoarece o fata este plecata din tara, si la pronuntarea succesiunii nimeni nu a stiut de acest credit. Creditul nu este trecut in succesiune. Am fost la banca am depus certificate de deces, certificate mostenitori, etc si am solicitat sa gasim impreuna o solutie. Nimeni nu ne-a putut oferi o solutie iar acum fata care este in tara este somata de catre banca printr-un executor judecatoresc sa achite creditul. Ce putem face? Nu avem suma de 25000 ron ca sa putem achita si nu mi se pare drept sa fie ea executata silit pentru niste bani pe care nu I-a luat. Cine ne poate ajuta cu un sfat? A mai trecut cineva prin asa ceva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:42, 14 Octombrie 2014
Fiecare mostenitor va plati proportional cu cota mostenita pana la limita valorii mostenite. Daca fata a mostenit un scaun, plateste bancii pana la limita valorii lui.
Daca mostenirea este acceptata fara nicio obiectiune (adica nu este acceptata sub beneficiul de inventar), mostenitorii raspund pentru pasivul (datoriile) succesoral intocmai ca si defuncta; din pacate, daca nu se va plati suma restanta a creditului, bunurile mostenitorilor (de exemplu o casa, masina, sume de bani) pot fi executate silit, ccea ce inseamna ca se scot la licitatie publica (bunurile mobile, imobile) si se vand pe mai nimic!
multumesc pentru informatii
Mostenitorii raspund pt datoriile mostenirii numai cu bunurile mostenite. Art 1114 nou cod civil. Nu se mai accepta mostenirea sub beneficiu de inventar pt mostenirile deschise dupa oct 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac cu creditele ramase la banci dupa decesul tatalui costel_81 costel_81 Acum cateva zile a decedat tatal meu in drum spre serviciu. In urma necazului am ramas cu un credit de nevoi personale fara asigurare de viata si o limita de ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune marinarul marinarul am un frate care s-a sinucis..a avut lipsa in gestiune..vreau sa stiu cine plateste lipsa din gestiune?? (vezi toată discuția)