este adevarat ca in urma decesului unei persoane(persoana decedata avand datorii in timpul vietii si lasandu-le neachitate dupa deces)urmasii persoanei decedate sunt obligati prin lege sa achite datoriile decedatului sau sa isi asume achitarea in timp a acestor datorii? va rog sa-mi raspundeti ,pentru ca nu am cunostinta cu privire la aceste informatii. va multumesc.
Daca persoana decedatalasa bunuri mostenire, odata cu acestea lasa si datoriile, in limita valorii bunurilor lasate mostenire si in cotele cuvenite fiecarui mostenitor.
Asadar, urmasii, daca accepta mostenirea, primesc odata cu bunurile si datoriile.
Nu pot primi datorii mai mari decat valoarea bunurilor mostenite, creantele fata de defunct reducandu-se la valoarea bunurilor mostenite de succesori
Raspunderea cu pasivul (datoriile) in limita activului (bunurile lasate) este valabila la mostenirea sub beneficiu de inventar. La acceptarea pur si simplu a mostenirii se poate raspunde nelimitat indififerent de valoarea bunurilor ramase. Depinde ce fel de acceptare a mostenirii s-a facut: pura si simpla sau sub beneficiu de inventar.
Din 01.1.2010 nu mai exista mostenire fara beneficiu de inventar. Orice succesiune deschisa pe actualul cod civil se face sub beneficiu de inventar. Nici macar nu mai exista aceasta notiune acum, pentru ca nu mai exista posibilitatea sa mostenesti altfel decat sub beneficiu de inventar.
"mostenire" datorii
gregoo
Buna ziua,
In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)