Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In urma unei executari silite nu s-a recuperat nimic iar executorul a facut un proces verbal de insolventa de la intocmirea caruia au trecut 8 luni, fara ca respectivul creditor sa mai intocmeasca vreun act de executare impotriva debitorului.
Intrebarile mele sunt:s-a perimat executarea? Creditorul nu mai poate relua executarea silita?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Pai executorul a facut procesul verbal de insolventa si....s-a oprit? N-a restituit titlul, n-a mai facut nimic?
In mod normal daca dosarul a ramas in nelucrare mai mult de 6 luni si creditorul nu a staruit in executare, da, s-a perimat.
Conform art. 389 pct. 3: "daca se face o noua cerere de executare, se va face mai intai o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa". Deci da, creditorul poate relua executarea.
BUNA ZIUA !!! VA ROG SA MA AJUTATI IN URMATOAREA PROBLEMA ; IN ANUL 2004 LUNA OCT. AM FACUT UN DOSAR LA UN EXECUTOR JUDECATORESC PENTRU RECUPERAREA SUMEI DE 220 MIL. LEI CE REPREZENTA DAUNE IN URMA UNUI PROCES, HOTARARE DATA DE CURTEA SUPREMA DE JUSTITIE !!! DL. EXECUTOR MI-A SPUS CA MA COSTA 25 DE MIL. LEI SI VA RECUPERA DANSUL SUMA > AM ACHITAT UN AVANS DE 7 MIL. .AM FACUT MAI MULTE DEPLASARI LA BIROUL DANSULUI ,MI-A SPUS CA A FACUT ADRESA LA PRIMARIIA UNDE LOCUIESC CEI DOI INFRACTORI , DAR A PRIMIT RASPUNS CA ACESTIA NU AU BUNURI !!! AM MAI FACUT CATEVA CERERI DE PRELUNGIRE A TERMENULUI DE EXECUTARE SILITA , DAR ACELASI RASPUNS !! M-AM INTERESAT DESPRE CEI DOI INFRACTORI SI AM AFLAT CA AU MASINI DE LUX ,VILE !!! NU MAI INTELEG NIMIC !!! OARE DE 7 MIL. DE LEI SA FACI O ADRESA , SA NU TII LEGATURA CU CLIUENTUL CARE PLATESTE SERVICIILE NU E CAM MULT ??? POT SA SCHIMB EXECUTORUL ??? ESTE TARZIU ??? EXECUTORUL IN FATA CUI RASPUNDE ??? CUI TREBUIE SA MA ADRESEZ ???
:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Referitor la problema expusa
1. Exista posibilitatea ca acele masini sa nu fie pe numele lor ... se executa numai bunurile proprii, pentru a obtine executarea silita pe acele bunuri ar trebui deschis un nou proces .
2. Se poate schimba executorul judecatoresc .... mergeti la alt executor judecatoresc , iar impotriva fostului executor judecatoresc puteti sesiza Camera Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel in a carei raza are sediul acel executor judecatoresc.