avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere gravida

Buna ziua. Sunt insarcinata, lucrez in invatamant, sunt titulara, iar anul acesta intru in reducere. Conform Codului Muncii, art. 60 un angajator nu poate concedia o gravida. Mi s-a spus ca aceasta lege nu se aplica, fara alte explicatii.
Nu se aplica Codul Muncii in invatamant?!
Cel mai recent răspuns: mirela_cop , utilizator 17:06, 8 Februarie 2012
Se aplica! Contestati decizia de concediere in termen de 30 de zile de cand vi s-a comunicat!
Va multumesc!
Codul Muncii : 60 (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
..........
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Daca ati avut șa cunostinta angajatorul ca sunteti insarcinata acesta nu va poate concedia , decat in cazul reorganizarii judiciare, a falimnetului sau a dizolvarii acestuia. In caz contrar, acesta poate decide concedierea dvs.

Termenul de contestare in instanta a deciziei de concediere este de 45 zile , potrivit art.211 lit.a din Legea nr.62/2011.
Am instiintat directorul unitatii scolare in scris acum o luna ca sunt insarcinata, atasand si un certificat medical. In unitate mai exista inca 5 posturi similare celui pe care sunt acum.
In acest caz, daca va concediaza atunci puteti contesta in instanta decizia de concediere.

Alte discuții în legătură

Restructurare post invatamant nicollungu nicollungu Buna seara, sunt (inca) angajata in invatamant ca si cadru didactic auxiliar cu o jumatate de norma. Ca urmare a tendintei de restructurare din sistem, ... (vezi toată discuția)
Mă poate da afară de la muncă dacă sunt însărcinată în luna a 5-a? mă simt hărțuită din acest motiv tudoradriana84 tudoradriana84 Ma poate da afara de la serviciu daca sunt însărcinată in luna a 5-a? Mi s-a propus încheierea contractului de munca si trecerea pe o firmă de recrutare ... (vezi toată discuția)
Angajatorul vrea sa ma de-a afara cu forta alexx200 alexx200 buna ziua , am contract pe 6 luni mai am 3 luni de contract iar angajatorul vrea sa ma de-a afara fără nici un motiv plauzibil , chiar am înregistrat toate ... (vezi toată discuția)