avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea celui de al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
in acest moment sunt in CCC de 2 ani pana pe 03.08.2012, iar indemnizatia este in valoare de aprox. 3.200 ron.
Daca al doilea copil se va naste in noiembrie sau decembrie 2012, deci la o distanta de 4 sau 5 luni dupa expirarea CCC1, cum se va calcula noua indemnizatie?
Multumesc,
Carmen

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:04, 21 Ianuarie 2012
1. Se va calcula iar procentul de 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii.

2. In cele 12 luni vor intra si unele luni din CCC1, cu indemnizatia corespunzatoare.
Multumesc mult pentru raspuns.

Pot intra direct din CCC1 in concediu prenatal (in cazul in care vor fi 3 luni intre cele doua)? Daca da, acest concediu se va calcula ca fiind 85% din indemnizatia CCC1?

Multumesc!
1. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.

2. In prima zi de lucru prezentati angajatorului certificatul medical pentru concediul de maternitate.

3. - Indemnizatia de concediu de maternitate este de 85% din media zilnica a celor 6 luni anterioare in care ati fost in CCC1.
- Pentru asta aduceti o adeverinta de la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, cea care v-a platit indemnizatia pentru CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil r_vosy r_vosy Buna ziua! Ma numesc Ionela, am 34 de ani si va rog, daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. Am nascut in iunie 2012 si am optat pentru 1 an de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pentru cic 2 Mihaelaama Mihaelaama Buna ziua, Am nascut in decembrie 2010 si sunt in CIC pentru 24 luni. In luna ianuarie 2013 urmeaza sa nasc din nou. Voi opta pentru CIC de 12 luni. Va rog ... (vezi toată discuția)