avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Returnare taxa auto 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Returnare taxa auto 2012

Am inscris in mai 2010 o masina honda civic din 1994 , euro 2, Cilindree ( cmc ) : 1493, Putere max. ( kw ) : 66 / 90 si am platit taxa de 499 euro. Taxa era de 730 de euro dar i-am i-am facut taxa de depreciere si a iesit 499.
Intrebare:
Pot sa ma duc la finante sa cer restituirea unei parti din taxa , si daca da cam cat ar trebui sa-mi restituie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:06, 22 Ianuarie 2012
Nu toti cei care au inmatricualt masini de la 1 iulie 2008 au de primit bani inapoi, iar procentul nu este de 25% pentru toata lumea, ci aceasta e valoarea maxima.
Solicitantii trebuie sa mai stie ca nu vor recupera toti 25%, se poate ca procentul sa fie de 20% in unele cazuri sau 5%",
Formula de calcul poate fi consultata pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu si astfel, cei interesati pot afla daca au bani de recuperat pentru a nu face un drum inutil la administratiile financiare.
Daca a ti calculat si ati constata ca exista suma de recuperat, trebuie sa mergeti la administratia financiara unde sunteti inregistrat ca platitor de taxe pentru a depune o cerere tip si actele necesare pentru restituirea banilor.
Actele solicitate sunt urmatoarele:
- documentul doveditor al platii taxei pe poluare/ taxei speciale pentru autoturisme (chitanta fiscala/ordinul de plata si extrasul de cont),
- copia cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare, cu prezentarea in original a acestora.
Solicitantii vor mai indica modalitatea in care doresc sa primeasca banii - numerar sau prin cont bancar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
ynocentta, utilizator
Am facut un calcul si am vazut ca noua taxa este de 1007.78 euro. Eu am platit 499 euro. Mai primesc vre-un ban inapoi?
Desfasurati procedura legala de recuperare diferenta taxa si aveti sansa sa beneficiati de suma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto chrys28tm chrys28tm buna seara, am inmatriculat o masina in 2008 pe firma, mai pot recupera taxa auto sau este prea tarziu? va multumesc (vezi toată discuția)
Taxa auto gabyt gabyt am platit taxa auto in 2008. o mai pot recupera? (vezi toată discuția)
restituire taxa poluare logan nou cumparat 2010 m.marinesco m.marinesco Cună ziua, Am cumpărat un Logan nou in anul 2010. Pot cere retsituirea taxei de poluare şi care ar fi temeiul legal? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)