Am inscris in mai 2010 o masina honda civic din 1994 , euro 2, Cilindree ( cmc ) : 1493, Putere max. ( kw ) : 66 / 90 si am platit taxa de 499 euro. Taxa era de 730 de euro dar i-am i-am facut taxa de depreciere si a iesit 499.
Intrebare:
Pot sa ma duc la finante sa cer restituirea unei parti din taxa , si daca da cam cat ar trebui sa-mi restituie?
Nu toti cei care au inmatricualt masini de la 1 iulie 2008 au de primit bani inapoi, iar procentul nu este de 25% pentru toata lumea, ci aceasta e valoarea maxima.
Solicitantii trebuie sa mai stie ca nu vor recupera toti 25%, se poate ca procentul sa fie de 20% in unele cazuri sau 5%",
Formula de calcul poate fi consultata pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu si astfel, cei interesati pot afla daca au bani de recuperat pentru a nu face un drum inutil la administratiile financiare.
Daca a ti calculat si ati constata ca exista suma de recuperat, trebuie sa mergeti la administratia financiara unde sunteti inregistrat ca platitor de taxe pentru a depune o cerere tip si actele necesare pentru restituirea banilor.
Actele solicitate sunt urmatoarele:
- documentul doveditor al platii taxei pe poluare/ taxei speciale pentru autoturisme (chitanta fiscala/ordinul de plata si extrasul de cont),
- copia cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare, cu prezentarea in original a acestora.
Solicitantii vor mai indica modalitatea in care doresc sa primeasca banii - numerar sau prin cont bancar.