avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie apartament

Buna ziua,

Tatal meu detine o garsoniera si m-am gandit sa facem un act de donatie, pentru a nu mai fi nevoiti dupa moartea lui sa mergem la succesiune. Problema e ca suntem doua surori. Se poate dona catre doua persoane un imobil? Dupa aceea se poate vinde doar cu acordul amandurora?

Si mai am o speta, mama locuieste in alt apartament, al ei, in concubinaj. Daca decedeaza mama, concubinul poate sa aiba vreo pretentie, daca a facut imbunatatiri in apartament?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 00:25, 22 Ianuarie 2012
Pentru prima speta, faceti contract de vanzare-cumparare la notar. Puteti fi amandoua surorile coproprietare ale apartamentului,vanzare depinzand doar de dvs.
Pentru a doua speta, concubinul poate avea pretentii materiale, dar nu cota din imobil.
Multumesc, deci nu exista donatie catre doua persoane...
Ba exista! Puteti sa intocmiti donatia si este scutita si de impozit fiind rude de grad 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie rezerva uzufruct sau contr vz-c fara a putea fi contestat ? Flo12 Flo12 Buna ziua, Mama mea traieste in concubinaj cu un barbat si vrea sa-mi doneze apartamentul. Apartamentul a fost cumparat imediat dupa revolutie de mama mea. ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)
As dori si eu cateva sfaturi :) luminisiumbre luminisiumbre Buna ziua,iata problema mea: 1):Mama mea are 4 fete din prima casatorie(in concubinaj)printre care ma numar si eu...doua surori ale mele,sunt plecate in ... (vezi toată discuția)