avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin

Exista vreun inconvenient daca un bilet la ordineste scris de catre alta persoana decat emitentul, dar este semnat si avalizat de catre emitent?
Cel mai recent răspuns: hanibal , utilizator 00:04, 27 Octombrie 2008
Nu cred sa existe vreun incovienent. De fapt, la una din firmele la care am lucrat, faceam si platile cu cec-uri sau bilete la ordin si tot timpul eu le scriam si administratorul sau directorul general (care erau si asociati, avand drept de semnatura in banca) le semna si avaliza si niciodata nu au fost probleme...
Multumesc, intr-adevar nu am vazut nici eu astfel de cerinte in Legea 58/1934, dar am auzit si pareri contrare...fara temei zic eu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avalizare fila cec sau bilet la ordin mem123 mem123 Avalizarea filei cec sau a biletului la ordin constituie o garantie sau poate fi teapa ? (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)