avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutirea de impozit pe imobil in urma cheltuielilor cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutirea de impozit pe imobil in urma cheltuielilor cu reparatiile

Va rog mult, daca se poate sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema:
Pentru reparatii la partile comune ale blocului nostru administratorul a zis sa contribuim si aceste cheltuieli se vor deduce din plata impozitului. In anul 2011, desi am platit sumele ce imi reveneau pentru reparatii, nu s-au dedus din contravaloarea impozitului pe anul 2011 doar in ceea ce ma priveste. Precizez ca am achitat impozitul cu suma integrala. M-am interesat la ceilalti vecini si acestia au beneficiat de aceasta deducere. Eu cred ca este un act de rea vointa a celui care a facut documentatia pentru Primarie. Din acest motiv, va rog sa ma ajutati si sa-mi suneti care este temeiul legal pentru a-l actiona in judecata pe cel care nu m-a dat pe tabel impreuna cu ceilalti locatari. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:51, 25 Ianuarie 2012
Din precizarea dvs nu rezulta cine a dat tabelul catre primarie
Reprezentantiul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
Contactati persoanl presedintele de asociatie,detaliati situatia cu care va confruntati,
probati achitarea obligatiilor impuse .
Va confruntati cu o situatie delicata ,deoarece documentul transmis de catre asociatia de proprietari poate sa fi fost completat de o persoana, semnat de catre reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari
Pentru solutionare se impune sa lamuriti initial la nivelul asociatiei de proprietari si conditionat de concluzii,aveti libertatea sa actionati in consecinta
Despre ce fel de reparatii este vorba?
Este vorba de reparatii constand in schimbarea conductelor de evacuare la subsolul blocului. In urma unor discutii contradictorii cu presedintele asociatiei anterioare, probabil acesta m-a retinut si a incercat sa se razbune pe aceasta cale. Repet intrebarea si va rog sa ma lamuriti, daca se poate, care este temeiul legal pentru a-l actiona in judecata personal pe cel care din rea vointa nu m-a trecut in acel tabel pentru a beneficia de reducerea impozitului. Va multumesc!
Pentru asemenea reparatii nu se face scutire de impozit.
Poate ati inteles gresit despre ce problema era discutia in tabelul respectiv.

Reducerea de impozit se face pentru lucrari de reabilitare termica a locuintei executate din fonduri proprii.
Beneficiaza de scutire la impozit si cei care contribuie cu bani la REABILITAREA PARTILOR SI INSTALATIILOR COMUNE. Am precizat deja ca ceilalti vecini au beneficiat de aceasta scutire. Intrebarea mea era insa care este temeiul legal (articolul din Lege) pentru a-l actiona in judecata pe cel care cu rea-credinta nu m-a trecut pe tabelul inaintat catre Primarie si pntru a-mi recupera cheltuielile facute.

Alte discuții în legătură

Recalculare fond reparatii solicitat de asociatia de proprietari observator27 observator27 Buna seara tuturor si La Multi Ani, Fac apel la profesionalismul si expertiza voastra si va solicit suportul in a depasi o situatie delicata aparuta in ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta administratie bloc Gabriel_Iulian_83 Gabriel_Iulian_83 Buna ziua, Cazul concret la care ma refer: blocul construit in anii \'78 si nereabilitat termic. Blocul in urma cu 9-10 ani a fost reparat in ideea in care ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari data in judecata pentru plata partiala reabilitare cospreda cospreda buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de propietari si ma confrunt cu urmatoarea problema. In urma deciziei adunarii generale ale asociatiei ne-am ... (vezi toată discuția)