avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot face un testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot face un testament?

Doresc sa stiu cum pot face un testament si care ar fi taxa notariala.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:45, 21 Ianuarie 2012
Testamentul puteti sa il faceti olograf, sa il scrieti dvs, si fara a merge neaparat la nota; dar, pentru mai multa siguranta ar fi bine totusi sa il autetificati la un notar.

Mergeti la un Birou Notarial si intrebati acolo; cu siguranta va va indruma exact cum sa il faceti.

Onorariile notarilor difera de la un birou la altul.
Normele privitoare la taxele si onorariile notariale stabilesc insa un onorariu minim fix pentru autentificarea testamentelor, fara sa existe vreo diferenta de pret intre autentificarea unui testament care are ca obiect bunuri mobile sau imobile de mare valoare si a unuia prin care se testeaza asupra unor bunuri de valoare mai putin importanta.

Taxa este de 80 lei , plus 20 de lei pentru fiecrea exemplar in plus.
Onorariul este in jur de 100-150 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire testament acinom acinom Buna ziua, Matusa mea (are 87 ani) doreste sa faca un testament in favoarea mea pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Am rugamintea sa imi spuneti cu ... (vezi toată discuția)
Onorariu autentificare antecontract Cornel_Pop_89 Cornel_Pop_89 Salutare, Imi puteti spune care este modalitatea de calcul a onorariului de autentificare a unui contract de vanzare cumparare pentru o valoare de 15% din ... (vezi toată discuția)
Succesiune; dreptul de mostenire al sotului supravietuitor stanley stanley Suntem doi frati proveniti din prima casatorie a tatalui nostru, care recent a decedat. In urma decesului sau a ramas sotia vaduva din a doua casatorie a ... (vezi toată discuția)