avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi pentru concubini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi pentru concubini

buna ziua. revin cu o problema care ma framanta de mult. Sunt intr-o relatie de concubinaj. Eu am mostenit pamantul pe care ne ridicam acum o casa cu banii mei si ai concubinei mele. Ce drepturi legale ar avea concubina mea la pamant si/sau casa mea?
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 17:21, 21 Ianuarie 2012
in patrimoniul concubinei s-a nascut un drept de creanta...respectiv contributia ei nu-i pierduta
terenul este proprietatea dvs exclusiva, concubina nu are nici un drept.
In privinta casei avand in vedere ca este construita cu contributia ambilor, ea este proprietate comuna pe cote parti, in functie de proportie in care fiecare a contribuit la construirea casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiii mei pot mosteni bunurile concubinei, in cazul decesului meu? comarius comarius Buna ziua ! Daca se poate sa fiu lamurit intr-o problema ... De 16 ani traiesc in concubinaj. In acest timp nu am divortat, avand grija ca, copiilor mei din ... (vezi toată discuția)
Mostenire nagykari nagykari Buna ziua, tata a trait 11 ani cu o concubina care a decedat anul trecut, in decursul acestor 11 ani tata a cumparat un apartament -din sursele lui financiare ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa concubinaj ContSters97117 ContSters97117 Nu stiu daca problema mea se incadreaza in acest domeniu ,dar incerc totusi sa va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual ... (vezi toată discuția)