avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea privind penalitatile de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea privind penalitatile de intretinere

buna ziua, vre au sa vand un apartament, am la intretinere o suma de 5000 lei iar penalitatile sunt de 7000 lei, mi se impune sa platesc si debitul si penalitatile ca sa pot vinde, daca platesc si penalitatile apoi se aproba legea eu voi primi acei 7000 lei inapoi? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 21:10, 21 Ianuarie 2012
Puteti cere in instanta sa faceti plata restantelor fara a plati penalitatile.
www.avocatnet.ro/content/for...

cu mentiunea ca penalitatile nu pot depasi principalul in acest caz
Penalitatile nu pot depasi 5000 de lei.
@petrusludovic
Daca se aproba vreo lege dupa ce Dvs. platiti ma indoiesc ca se aplica retroactiv.
Normal ca vi se impune sa platiti, ca doar sunt consumurile si penalizarile Dvs. Sau puteti lua de la asociatie adeverinta cu restantele si sa va intelegeti cu cumparatorul sa le plateasca el. Acest lucru va fi mentionat in contract. Desigur ca va trebui sa scadeti valoarea tranzactiei cu suma asupra carei va intelegeti.

@Mihai-Mihai
Utilizatorul vrea sa vanda si Dvs. il sfatuiti sa se duca in justitie. Ciudat, isi blocheaza singur vanzarea. In baza a ce sa mearga in instanta? Nu ne-a spus cum ca are probleme, sau ca ceva e in neregula cu calculele. Sa mearga in instanta pur si simplu.

@eucivilavot
Ce vreti sa spuneti cu trimiterea la respectivul topic? Legea nu mai e in vigoare.

@eucivilavocat & @Alex_Munteanu
I s-a raspuns utilizatorului pe alt topic cum si de ce penalizarile pot sa depaseasca debitul.
www.avocatnet.ro/content/for...

Domnilor avocati, un pic mai multa atentie va rog cand raspundeti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
arockz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii firma telefonie mobila - probleme cu recuperatorii patruv patruv buna seara . am avut acum citiva ani un abonament la o firma de telefonie mobila si am ramas cu o datorie de 190 ron iar acum o firma de recuperari imi cere ... (vezi toată discuția)
Problema cu furnizor telefonie mobila turboxxl turboxxl Buna ziua, Am o problema cu vodafone.Am un contract la ei la care am ramas restant suma de 800 lei din 02.11.2009.Creditul mi-a fost vandut catre o firma ... (vezi toată discuția)
Restante asociatie prop. dutu39 dutu39 Este legal ca Asociatia sa refuze primirea unei sume ca restanta ,motivand ca nu se poate,daca nu se achita si penalizarile.? (vezi toată discuția)