avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social la un punct de lucru al altei societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social la un punct de lucru al altei societati

Poate avea o societate sediu social la punctul de lucru al altei societati ?
In conditiile in care noua societate obtine prin contract de comodat o suprafata de 1% din suprafata detinuta de societatea care are in acel spatiu punct de lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 11:00, 22 Ianuarie 2012
Da. Daca la acea adresa nu se afla inregistrate sedii (nu puncte de lucru) ale altor societati sau, daca sunt, situatia spatiului permite functionarea mai multor societati (exista mai multe camere). Sediul social va fi stabilit pe baza contractului de comodat care va fi inregistrat la Administratia Financiara , care va elibera certificatul privind spatiul cu destinatie de sediu social, acestea urmand a fi inregistrate apoi la ONRC.
multumesc,
mai nou se impune si inregistrarea la Adm Financiara a contractului de comodat inaintea prezentarii lui la ORC?
Pentru sediul social, da.
Se depune contractul de comodat si la primaria de pe raza localitatii unde va fi sediul social,pentru eliberarea unei adeverinte sau act necesar la ONRC?

Multumesc pentru detaliere.
La ONRC aveti nevoie de contractul de comodat si certificatul privind spatiul cu destinatie de sediu social eliberat de Administratia Financiara. Nu aveti nevoie de adeverinta eliberata de primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada sediu social Marcel Mihalache Marcel Mihalache Am inteles ca dupa ultimele modificari la legea 31, contractul de comodat nu mai este acceptat la ORC ca dovada spatiu, ci numai contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere pentru punct de lucru avdodo avdodo Buna ziua, Am o societate comerciala cu sediul in Bucuresti si doresc sa deschid un punct de lucru in Buzau. Am incheiat deja un contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu sub care este detinut sediul social vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Avem la aceeasi adresa (care este o cladire cu 3 etaje: parter, et.1, mansarda, subsol) sediul a 3 societati comerciale. ... (vezi toată discuția)