Buna seara. Am o problema pe care o sa o expun aici in speranta ca o sa primesc un raspuns . In urma decesului tatalui meu dupa cativa ani mama mea s-a recasatorit actualul ei sot neavand copii , in schimb are nepoti din partea fratilor lui.Avand o varsta inaintata as vrea sa facem un contract de donare ,testament ,etc. a locuintei lui si a terenului agricol detinut. Stiu ca ctr. vanzare-cumparare este neatacabil dar costa foarte mult si nu imi pot permite , as vrea sa stiu daca este vreo portita legala ca un ctr. de donatie sau intretinere sa nu poata fi atacat de nepotii acestuia dupe deces.Va multumesc.
Parerea mea este faceti contract vanzare - cumparare, ca si la donatie tot cam atat va costa...dar aveti o siguranta in privinta mostenitorilor... Faceti cum credeti. Sfatul meu este Contract vanzare - cumparare..:)
Poate intocmi orice act doreste dumnealui, nepotii de la frati nu sunt rezervatari si nu pot ataca acel act. Desigur, contract de vanzare cumparare inseamna siguranta absoluta, iar costurile acestuia le aflati la un notar public, sunt in functie de evaluarea imobilului care face obiectul contractului (conform expertizelor notariale in vigoare).
Testamentu
mihai madalin
am un unchi din partea sotiei care ia facut testament pe apartament .
El are un frate care nu sunt in relati bune.
Ce act avem nevoie in afara de ... (vezi toată discuția)