avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract donare locuinta \"neatacabil\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract donare locuinta "neatacabil"

Buna seara. Am o problema pe care o sa o expun aici in speranta ca o sa primesc un raspuns . In urma decesului tatalui meu dupa cativa ani mama mea s-a recasatorit actualul ei sot neavand copii , in schimb are nepoti din partea fratilor lui.Avand o varsta inaintata as vrea sa facem un contract de donare ,testament ,etc. a locuintei lui si a terenului agricol detinut. Stiu ca ctr. vanzare-cumparare este neatacabil dar costa foarte mult si nu imi pot permite , as vrea sa stiu daca este vreo portita legala ca un ctr. de donatie sau intretinere sa nu poata fi atacat de nepotii acestuia dupe deces.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bijouxxx75 , utilizator 19:54, 21 Ianuarie 2012
Parerea mea este faceti contract vanzare - cumparare, ca si la donatie tot cam atat va costa...dar aveti o siguranta in privinta mostenitorilor... Faceti cum credeti. Sfatul meu este Contract vanzare - cumparare..:)
Va multumesc pentru raspuns , dar aveti idee cum pot afla cat ar costa actele de vanzare cumparare? aproximativ...
Poate intocmi orice act doreste dumnealui, nepotii de la frati nu sunt rezervatari si nu pot ataca acel act. Desigur, contract de vanzare cumparare inseamna siguranta absoluta, iar costurile acestuia le aflati la un notar public, sunt in functie de evaluarea imobilului care face obiectul contractului (conform expertizelor notariale in vigoare).
acesta este raspunsul pe care il asteptam, sa inteleg ca doar fratii pot ataca acel contract?va multumesc.
Nici macar fratii. Mostenitorii rezervatari sunt sot/sotie, descendenti (copii, nepoti din copii) si parintii.

Alte discuții în legătură

Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Testamentu mihai madalin mihai madalin am un unchi din partea sotiei care ia facut testament pe apartament . El are un frate care nu sunt in relati bune. Ce act avem nevoie in afara de ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare cumparare, ce sa fac???? carm97 carm97 Sunt recasatorita si am un copil din prima casnicie. Inainte de prima casnicie am inceput o casa pe numele parintilor mei. Acum cand parintii au vrut sa-mi ... (vezi toată discuția)