avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma ajuta cineva !! Cum se pot exonera anumite impozite ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma ajuta cineva !! Cum se pot exonera anumite impozite si taxe notariale????

Un concubinaj de 20 de ani intr-e 2 persoane in care ambii au contribuit lafel doar pe unul dintr-e ei sunt bunurile. Ei doresc impartirea bunurilor, dar taxele sunt mari. Ce pot face in aceasta situatie, pe cale judecatoreasca este posibil, dar cum? Daca e posibil.

Cu multumiri....:)
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 20:12, 21 Ianuarie 2012
se poate ce cale judecatoreasca , dar platiti taxe de timbru, onorariu avocat, depinde ca va convine.
Aceste taxe pot depasii onorariul unui notar pe imobil?
Taxa de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile. In cazul dvs comparati valoarea acesteia cu onorariul pe care vi l-a comunicat notarul.Dar trebuie sa aveti in vedere ca intr-n proces de partaj poate fi nevoie de efectuarea unor expertize si,pe cale de consecinta plata onorariului expertului. In cazul in care, procesul se finalizeaza prin incheierea unui acord de mediere intre parti, taxa de timbru se restituie, acesta putand fi un avantaj fata de notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort rebeca_rebeca rebeca_rebeca buna ziua! sunt divortata de aproape 1 an si,din diverse motive,am ales sa introduc doar actiune de divort,nu si de partaj. as putea face acum acest lucru,sau ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura succesorala olarasu ileana olarasu ileana Buna ziua! Pentru deschiderea procedurii succesorale,cu mai multi mostenitori, unde este recomandat sa ne adresam, din punct de vedere al valoarii taxelor de ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort Robertx Robertx Buna ziua, la divort partajul este obligatoriu daca exista vreun bun imobil (ex: o garsoniera) ? De exemplu daca divortul se face amiabil, se face ... (vezi toată discuția)