avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reglare contabilitate cu fisa sintetica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reglare contabilitate cu fisa sintetica

De curand am cerut de la finante fisa sintetica cu debitele pe care le am pe diverse conturi, dar in contabilitate nu am aceleasi sume .
De ex . cont 4311 fisa sinterica= 500, in contabilitate 375
4423 fisa sintetica = 850 , in contabilitate1050
4372 fisa sintetica = 200 , in cntabilitate 315 etc
per total in fisa sintetica de plata 1500 , in contabilitate 1600.
Ce pot sa fac , nu pot sa compensez nici conturile , nu stiu nici de unde provine diferenta sa stornez si sa inregistrez din nou corect, V a rog ajutati-ma cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: razvy_balan , utilizator 15:36, 8 Februarie 2012
e o procedura urata...

[ link extern ] /

www.avocatnet.ro/content/art...

[ link extern ]

... fiind sume mici, inregistrati direct in contabilitate sumele din fisa sintetica. (o folositi ca "document justificativ", contul 473, asta e)

Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
ContSters233047, utilizator
Am fost intr-o situatie similara in urma cu 3 ani si am solicitat extrasul de rol - fisa analitica- si am bifat cu fisele mele de cont - pe fiecare analitic in parte. Am avut diferente fata de extrasul de rol, diferente care proveneau din neiinregistrarea unor declaratii dar si a unei plati (ordin de plata).
Am facut un dosar cu copii ale tuturor declaratiilor depuse si ordinelor de plata incepand cu luna din care nu se potriveau sumele din fisele de cont cu cele din extrasul de rol .
Asa cum v-a sugerat si @cearls este important sa va reglati vectorul fiscal.
De preferinta, ca ajutor, verificati si modalitatea de stnigere a creantelor publicata pe site-ul finantelor la fiecare inecput de luna, in preajma zilei de 12. Asa va verificati si soldul achitat si vedeti si pe ce impozite au "mers" banutii. Poate distributia din contul unic s-a efectuat diferit de cum ati dorit dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare dobanzi anaf lidiao lidiao Pot sa inregistrez 658.1 = 4311 cu suma penalitatiilor din fisa analitica de la anaf, si cand platesc penal.Sau mai exact cum sa ma reglez cu fisa analitica de ... (vezi toată discuția)
Regularizari in balanta cactusul cactusul Va rog sa ma ajutati in cele doua cazuri. Primul caz cand in balanta contabila am solduri (asigurari sociale 431) mai mici decat in fisa analitica de la ... (vezi toată discuția)
Reglare sold cont 401 mariuscalina mariuscalina Incepand cu 01 ianuarie am preluat contabilitatea unei firme de la un alt contabil cu urmatoarea\"problema\": - diferente intre soldul creditor al contului ... (vezi toată discuția)