De curand am cerut de la finante fisa sintetica cu debitele pe care le am pe diverse conturi, dar in contabilitate nu am aceleasi sume .
De ex . cont 4311 fisa sinterica= 500, in contabilitate 375
4423 fisa sintetica = 850 , in contabilitate1050
4372 fisa sintetica = 200 , in cntabilitate 315 etc
per total in fisa sintetica de plata 1500 , in contabilitate 1600.
Ce pot sa fac , nu pot sa compensez nici conturile , nu stiu nici de unde provine diferenta sa stornez si sa inregistrez din nou corect, V a rog ajutati-ma cu un sfat.
Am fost intr-o situatie similara in urma cu 3 ani si am solicitat extrasul de rol - fisa analitica- si am bifat cu fisele mele de cont - pe fiecare analitic in parte. Am avut diferente fata de extrasul de rol, diferente care proveneau din neiinregistrarea unor declaratii dar si a unei plati (ordin de plata).
Am facut un dosar cu copii ale tuturor declaratiilor depuse si ordinelor de plata incepand cu luna din care nu se potriveau sumele din fisele de cont cu cele din extrasul de rol .
Asa cum v-a sugerat si @cearls este important sa va reglati vectorul fiscal.
De preferinta, ca ajutor, verificati si modalitatea de stnigere a creantelor publicata pe site-ul finantelor la fiecare inecput de luna, in preajma zilei de 12. Asa va verificati si soldul achitat si vedeti si pe ce impozite au "mers" banutii. Poate distributia din contul unic s-a efectuat diferit de cum ati dorit dumneavoastra.