avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bunicul meu a decedat in 1990 si tatal meu in 1996.
Bunica a primit in 1993 titlu de proprietate in baza legii 18/1991,doar pe numele dansei-7ha si doua case,in 1998 bunica a vandut,prin contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere unui unchi,fratele tatalui meu,si sotiei acestuia,4,81ha.Bunicii mei au avut 4 copii.
As dori sa aflu daca titlul de proprietate poate fii atacat in contencios cu sanse de reusita si de asemenea contractul v/c poate fii atacat(bunica nefiind ingrijita de unchi sau matusa),cu ce sanse?Nu ne-a fost atinsa rezerva succesorala?
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:16, 27 Octombrie 2008
Nu mai puteti solicita anularea titlului de proprietate care a intrat in circuitul civil, si mai ales ca si-a produs efecte. Numai bunica poate solicita rezilierea contractului cu clauza de intretuinere pentru neindeplinirea obligatiei de unchi si matusa . O asemenea actiune nu poate fi promovata de mostenitori dar poate fi continuata catree acestia. Admiterea actiuni ar readuce si suprafata instainata in patrimoniul bunicii si cei 4 descendenti ar mosteni in parti egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare cu clauza viagera MihaiCatalinFlorin MihaiCatalinFlorin Buna ziua, Am o matusa ce doreste sa imi lase apartamentul dansei.I-am propus sa facem act de vanzare cumparare cu clauza viagera.Practic apartamentul este ... (vezi toată discuția)
Poate sa fie atacat contractul de intretinere? CarmenV89 CarmenV89 Buna ziua. Vreau sa va intreb daca contactul de intretinere poate fi atacat ... Eu am facut cu matusa tatalui meu(o doamna in varsta de 87 de ani, care este ... (vezi toată discuția)
Contractul de intretinere poate fi atacat? CarmenV89 CarmenV89 Buna ziua. Vreau sa va intreb daca contactul de intretinere poate fi atacat ... Eu am facut cu matusa tatalui meu(o doamna in varsta de 87 de ani, care este ... (vezi toată discuția)