avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rezolutiune contract de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rezolutiune contract de intretinere

Speta.
Vanzatorii vand fiicei si sotului acesteia un imobil la valoarea de 10.000 lei din care 2.000 lei platiti pe loc iar restul de 8.000 lei ca prestatie obligatii contractuale de-a lungul vietii vanzatorilor. In urma valorificarii imobilului prin chirie rezulta bunuri mobile si imobile in posesia cumparatorilor si fara nici un beneficiu in favoarea vanzatorilor.
In caest moment e pe cale sa intervina divortul intre cumparatori.
Intrebarea 1. Intervine anularea contractului de intretinere la momentul pronuntarii divortului sau obligatiile conractuale merg in solidar pentru fiecare din coproprietar?
Intrebarea 2 Este oportuna o actiune in rezolutiune a contractului de intretinere a vanzatorilor cu scopul apararii intereselor patrimoniale ale fiicei acestora? (se pot administra suficiente probe in sprijinul vanzatorilor si insuficiente probe in apararea cumparatorilor)
Intrebarea 3 Odata cu actiunea in rezolutiune a contractului de intretinere se poate solicita si restituirea fructelor rezultate din valorificarea chiriei?
Este o situatie urgenta si as fi bucuros sa imi dati cateva sfaturi pentru actiunile ulterioare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: senora_valis , utilizator 16:25, 26 Martie 2009
1.Anularea nu intervine in momentul divortului, contractul avand in continuare efecte juridice fata de toate partile semnatare.
2.Daca aveti destule probe pt. vanzatori si daca puteti dovedi faptul ca cei care au cumparat nu si-au indeplinit obligatiile de intretinere asumate prin contract, puteti solicita instantei rezoluitiunea contractului de intretinere si repunerea partilor in situatia anterioara, sau rezilierea contractului care are efecte doar pentru viitor.
3.In cazul rezolutiunii se restituie bunul si pretul platit, fructele nu.
Nepotii din partea celei de a doua fiica (decedata) a vanzatorilor pot avea calitatea procesuala pentru a cere rezilierea contractului de intretinere pe motiv de nerespectare a obligatiilor de catre cumparatori?
Si altfel...nepotii mai sus mentionati, pot contesta valabilitatea actului juridic in virtutea art.953 C.c, tinand cont de faptul ca, consimtamatul a fost obtinut de catre cumparatori sub presiunea amenintarilor ca nu vor avea grija de vanzatori la batranete?
Pe sleau...noi suntem nepotii vaduviti de viclenia si avaria matusii noastre "scumpe si dragi" iar bunicii nostri plang ca nu stiu daca mai pot indrepta nedreptatea infaptuita.
Rog din suflet cat mai multe sfaturi....si multumesc primului respondent care mi-a clarificat cateva aspecte.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2008
danflisc, utilizator
Sa fie de acord cu rezilierea contractului, sa recunoasca la interogatoriu ca nu i-au ajutat pe vanzatori cu nimic, ca nu si-a indeplinit nici ea nici sotul ei obligatiile contractuale. Se poate cere rezilierea contractului daca aveti probe ca nu s-au indeplinit obligatiile de catre cealalalta parte. Cred ca ar fi bine sa angajati un avocat.In ce oras este?
BUCURESTI
gasiri a scris:

Sa fie de acord cu rezilierea contractului, sa recunoasca la interogatoriu ...

Nepotii din partea celei de a doua fiica (decedata) a vanzatorilor pot avea calitatea procesuala pentru a cere rezilierea contractului de intretinere pe motiv de nerespectare a obligatiilor de catre cumparatori?
Si altfel...nepotii mai sus mentionati, pot contesta valabilitatea actului juridic in virtutea art.953 C.c, tinand cont de faptul ca, consimtamatul a fost obtinut de catre cumparatori sub presiunea amenintarilor ca nu vor avea grija de vanzatori la batranete?
Pe sleau...noi suntem nepotii vaduviti de viclenia si avaria matusii noastre "scumpe si dragi" iar bunicii nostri plang ca nu stiu daca mai pot indrepta nedreptatea infaptuita.
Rog din suflet cat mai multe sfaturi....si multumesc primului respondent care mi-a clarificat cateva aspecte.

Alte discuții în legătură

Contract intretinere ? mariapopescu mariapopescu Situatia este urmatoarea: mama a decedat de peste un an de zile,nu s-a facut dezbaterea succesorala,iar in casa parinteasca a ramas sa locuiasca tatal meu,in ... (vezi toată discuția)
Reziliere sau rezolutiune contract de intretinere cu uzufruct viager capucino capucino Buna. Dupa ani buni de intretinere, dintr-o data mama s-a gandit sa promoveze o actiune in instanta, prin care cere REZILIEREA contractului. Eu am citit pe net ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract intretinere si vanzare parti imobil iuliamariapopa3 iuliamariapopa3 Mama mea e casatorita cu un domn care are din casatoria anterioara un baiat care mai este in viata. S-a facut succesiunea si acesta are 33% din imobilul ... (vezi toată discuția)