avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiat

Am sa incerc sa relatez pe scurt situatia. O firma pe nume uranian distr. era unul dintre distribuitorii cu care lucram. Firma nu a mai dat nici un semn de viata, nici sa aduca marfa nici sa incaseze bani de pe ultima factura (1600Ron). In urma cu aproximativ o luna am primit o citatie de la firma respectiva(nu doar noi ci mai multe firme din zona) sa ne prezentam la proces din cauza restantei de plata. Nu a mai venit nimeni de la firma respectiva timp de 4 luni de la ultima factura si apoi trimit ca ne dau in judecata. Am incercat sa sunam la numarul trecut pe hartie dar nu este alocat. Cum am vazut pe registrul comertului (recom) firma respectiva este radiata de dinainte de a trimite citatia. Mentionez ca am cautat pe la depozite si in cele din urma am gasit pe cineva de la firma caruia i-am dat jumatate din suma si care mi-a taiat o chitanta pe banii respectivi. Eu ce ar trebui sa fac? Va multumesc si va rog sa imi dati un sfat.
Cel mai recent răspuns: S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L. , Consultant credite si finantari 21:33, 28 Octombrie 2008
Daca ati primit citatie trebuie sa formulati intimpinare aratind toate ce;lle relatate inclusiv ca ati platit jumatate din debit si ca sunteti gata sa achiotati si restul, pentru a nu va expune cheltuielilor de judecata.
dar cui exact sa achit? firma respectiva era radiata dinante de a emite ultima factura. Nu mi se pare corect, ei nu vin sa isi incaseze banii.
Multe lucruri nu sunt corecte. Instanta insa decide, pentru ca poate. urmati sfatul anterior. Mie mi s-a impus sa platesc o lucrarea neefectuata de catre o firma, care dupa ce am achitat datoria a declarat faliment si a intrat in lichidare juduciara sa nu mai pot sa o oblig sa se achite de obligatii. Patronul firmei a deschis o noua firma cu alt asociat si e bine mersi. "Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul!".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante vechi - termen de prescriptie alinagava alinagava Am o nelamurire. Am incercat sa ma sfatuiesc cu o persoana de la Finante, dar parca mai mult m-a bagat in ceata. Societatea comerciala (firma de transport) ... (vezi toată discuția)
Incheiere de inchidere a procedurii insolventei..... ce inseamna exact hajnyci hajnyci Buna ziua! Am gasit pe site-ul Buletinul Insolventei o firma care are un debit neachitat fata de firma noastra. Vroiam sa fac o actiune in justitie pt ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta fara factura azteka azteka Buna ziua, am o firma de constructii si as dori sa-mi spuneti daca am vreo sansa de a recupera un debit de la alta firma de constructii cu care am lucrat ca ... (vezi toată discuția)