avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... radiere privilegiul vanzatorului pentru restul de pret
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

radiere privilegiul vanzatorului pentru restul de pret

Buna ziua. Am o speta oarecum asemanatoare celei din 7 aprilie 2010 la acelasi capitol. In 1997 s-a cumparat un apartament. S-a convenit atunci plata in doua transe a pretului; prima s-a platit chiar in momentul autentificarii contractului in fata notarului, lucru care a fost stipulat in contract. A doua transa s-a platit cateva saptamani mai tarziu, dar nu s-a incheiat niciun proces-verbal, nici macar o chitanta de mana, astfel ca nu avem nicio dovada ca s-au platit banii si nici proces-verbal de predare-prmire a locuintei nu s-a intocmit. Acum, ocpi refuza sa indeplineasca actele de cadastru (in vederea vanzarii apartamentului) din cauza acestui privilegiu al vanzatorului initial. Oamenii spun ca nu stiu de unde sa mai ia pe vanzator, era in varsta atunci, acum probabil a si decedat. Care ar fi cea mai rapida solutie?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: luckyfoxy , utilizator 10:50, 22 Ianuarie 2012
trebuie cautati mostenitoriisau mostenitorul acestuia, daca dansul nu mai este in viata, care sa dea o declaratie de radiere a privilegiului vanzatorului in forma autentica . Cu aceasta se va radia privilegiul din cartea funciara. Trebuia acest lucru sa l faceti atunci...
Ce e de facut in situatia in care nu exista mostenitori? Sau daca acestia exista doar in fapt, dar nu au dezbatut succesiunea (inteleg ca de ceva timp asta e o situatie frecventa, oamenii pur si simplu nu isi permit sa achite taxele notariale) si deci nu au certificat de mostenitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la cartea funciara adventure adventure In 1998 am cumparat un apartament pentru care am achitat restul de pret la circa o luna dupa autentificarea contractului de vanzare-cumparare. Declaratia ... (vezi toată discuția)
Privilegiul vanzatorului... ContSters4579 ContSters4579 ...daca la cumpararea dreptului de proprietate asupra unui imobil nu este nevoie de prezenta ambilor soti considerati ca in cazul in care pretul nu se achita ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobil ContSters83983 ContSters83983 Buna ziua!Am aflat de curand ca am un privilegiu inscris pe imobil atunci cand am dorit sa il vand.Privilegiul ar fi fost inscris in anul 2000.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)