avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate coruptie zero in Romania
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

coruptie zero in Romania

E:)ste posibil ca toate funcţiile publice, de la preşedintele României până la ultima persoană cu funcţie de decizie să facă următoarele teste:
1. DETECTORUL DE MINCIUNI din care să rezulte:
 CORUPT ( a luat mită, a dat mită şi va lua mită) exemplu: parlamentarul sau primarul X să apară pe buletinul de vot cu cod ROªU;
 CORUPTIBIL ( posibil sa ia mită, posibil sa dea mită şi va da mită) exemplu: parlamentarul sau primarul X să apară pe buletinul de vot cu cod PORTOCALIU;
 INCORUPTIBIL ( nu a luat, nu ia şi nu va lua mită, nu a dat, nu dă şi nu va da mită ) exemplu: parlamentarul sau primarul X să apară pe buletinul de vot cu cod VERDE;
2. TESTUL PSIHOLOGIC: din care să rezulte caracterul şi personalitatea;
3. TESTUL DE INTELINGENŢÃ( IQ ): din care să rezulte nivelul şi domeniul de intelingenţă ( talentul );
4. VIZITA MEDICALÃ – examen psihiatric;
5. TESTUL DE SPECIALITATE: ( experienţă, cunoştinţe de specialitate, proba practică).


Notă:
- Cei cu cod roşu (CORUPT) să fie interzişi să ocupe o funcţie publică timp de 5 ani şi vor putea trece la cod portocaliu (CORUPTIBIL), dacă ajută 1000 de familii nevoiaşe să ajungă la prosperitate;
- Cei cu cod portocaliu (CORUPTIBIL), pot ocupa o funţie publică cu condiţia să fie monitorizaţi de către A.N.I., D.N.A., S.R.I. timp de 5 ani.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:47, 30 Ianuarie 2012

Buna ziua.
Cum tocmai cei vizati sunt cei care ar putea adopa o astfel de conditie,slabe sanse !
Ar fi suficienta,deocamdata,interzicerea traseismului...politic. Vizita medicala ar putea fi luata in discutie,fiind vorba de un viitor functionar public si,deasemenea,testele psihologic si de inteligenta.
Peste toate,cel mai important lucru,este aplicarea legii. Legea este calcata in picioare cu atat mai mare interes cu cat functia vizata este mai importanta.Statul mafiot este un adevar.Detin dovezi ale complicitatii unor judecatori si procurori care sunt aparati de cei care sunt platiti sa-i sanctioneze. Multa nesimtire este la institutiile situate sus de tot,ultimile decizionale.Ai impresia ca te lupti cu morile de vant,impotriva tuturor evidentelor dovedite.Fara sa am vreo simpatie partinica,m-ar incanta posibilitatea acceptarii juratilor in procese,judele hotarand doar perioada (suma) sanctiunilor. Pedepsele pentru magistrati ar fi foarte bine venite,astfel s-ar limita abuzurile inpardonabile.Dintre toti,doar magistratii nu raspund pentru infractiunile lor,se invoca independenta ori,daca ei sunt partinitori,nu mai poate fi vorba despre independenta. Sunt controlati de catre niste inspectori judiciari deplorabili si mincinosi (cei despre care am dovezi ),Acestia cauta doar acoperirea colegilor.Nimeni nu este mai presus de lege,spune constitutia.De ce ar trebui sa acceptam o clasa privilegiata,care nu respecta legile? Moralitatea este principala conditie a magistratului ori,in Romania,ei sunt platiti foarte bine,in raport de calitatea rezultatelor si nu sunt supusi niciunei raspunderi penale. Jos cu hotia din justitie,si CSM ! Rusine,acelor relicve,mai ales comuniste,care sunt acolo doar pentru a trage fitile,in dispretul legii pe care ar trebui sa o aplice.
Doar prin perseverenta vom reusi ! Jos mafia,cu toti impostorii ei !
S-auzim de bine!

Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
Adevarat ce spui ... dar concluzia mea este ca nu numai Basescu si trupa lui sunt de vina ci majoritatea romanilor care nu vor sa se implice fiind ...doar ... dezamagiti ....

Consider ca , primul pas pe care trebuie sa l facem toti ... este .... sa nu -i mai lasam pe cei din jurul nostru, pe care -i vedem zilnic ce fac ... cat de pregatiti sunt pentru functiile pe care le ocupa si cum isi indeplinesc atributiile ... sa stea" linistiti " , ci sa i " trezim " si sa i facem sa renunte la comportamentul si faptele lor care nu sunt demne de functiile pe care le ocupa.
Al doilea pas este lupta pentru un vot corect , loial ...

Sunt oameni simpli care sunt foarte usor manipulati ...iar multi dintre noi vedem ce se intampla dar nu facem nimic ...ne uitam si mergem mai departe dezamagiti si spunand doar "asta este !" .
De nepasarea multora dintre noi profita asa zisii oameni politici de care ne am plicitisit si care stau in fruntea tarii doar pentru parada modei nicidecum pentru a construi un stat civilizat in care sa traim .

Daca analizam bine situatia veti observa ca , de fapt , suntem condusi nu de actuala putere .. ci de cei care- i voteaza .......iar ce i care i voteaza sunt printre noi... ii vedem zilnic dar numai ii " admiram " nepasatori .......
Coruptie zero? Nicaieri in lume...

Ceea ce imaginati dv, danking, e posibil dar nu e... probabil.

1. Detectorul de minciuni. Poate ca cetateanul respectiv e cinstit cand face testul prima data si imediat ce ajunge in functie sa-si schimbe atitudinea - sau... sa-si arate fatza adevarata. Stiti cum se zvoneste: da-i omului putere si afli ce gen de persoana este. Ar trebui repetat testul la perioade regulate de timp...
2. Testul psihologic. Testele de acest gen sunt mai mult sau mai putin subiective si sunt oameni care se ”pricep” sa raspunda - chiar pot fi ”invatate” raspunsurile corecte - exista cazuri documentate in acest sens.
3. Testul de inteligenta. Ar fi o idee dar... e, cred, destul de dificil sa gasesti alt candidat in timp util... Ar trebui cautati si propusi oamenii cu mult timp inainte de alegeri...
4. Vizita medicala - psihiatrie. De ce nu? Pentru obtinerea permisului de conducere e obligatorie o asemenea ”viza”. Cu atat mai mult ar trebui sa fie necesara pentru aceia care doresc sa ”conduca” destinele unor cetateni.
5. Testul de specialitate. Adica... un test de cultura generala sau strict bazat pe legislatie? Un parlamentar reprezinta - din punct de vedere politic - un grup de oameni... Experienta in... ce? In... politica? Sigur, ceva cunostinte despre cum se elaboreaza - ca exemplu - legile ar fi necesare; la fel si in cazul limbilor straine de circulatie internationala - chiar daca limba romana este una care se utilizeaza - sa zic asa - in forurile UE.

ccarmen a scris:
Consider ca , primul pas pe care trebuie sa l facem toti ... este .... sa nu -i mai lasam pe cei din jurul nostru, pe care -i vedem zilnic ce fac ... cat de pregatiti sunt pentru functiile pe care le ocupa si cum isi indeplinesc atributiile ... sa stea" linistiti " , ci sa i " trezim " si sa i facem sa renunte la comportamentul si faptele lor care nu sunt demne de functiile pe care le ocupa.

Corect.
Pentru a nu le mai permite una-alta e nevoie sa ”umblam” la mentalitate. Sa refuzam a da ”spaga” pentru a rezolva mai repede ceea ce un functionar sau altul este dator - prin atributiile de serviciu - sa realizeze. Pe de alta parte, ar trebui ca cetatenii sa nu mai incerce sa obtine - eludand legea - anumite autorizatii, anumite facilitati fiscale, ajutor social, ca exemple. Iar in cazul alegerilor electorale sa nu ne mai bazam numai pe carisma unui candidat...


Pentru a sesiza faptele de coruptie avem la dispozitie calea plangerii, a denuntului, la Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (structura teritoriala)
[ link extern ]

Si avem la "dispozitie" organizatia Transparency International Romania, unde victimele copruptiei, martorii sunt consiliati gratuit... Citez: consultanta juridica anticoruptie gratuita pentru martorii si victimele actelor de coruptie, în sensul informarii acestora cu privire la mijloacele legale de plângere.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constitutia romaniei, republicata tudorioan tudorioan \"Protestul\" magistratilor din Romania este constitutional sau neconstitutional? Apreciez ca, de fapt, este o greva mascata ceea ce creeaza un precedent ... (vezi toată discuția)
Statistica dna privind pe cei mai corupþi dintre toþi oamenii legii. rodica_post rodica_post Raport al DNA pe anul 2009. Conform statisticii DNA,rezulta ca judecatorii sunt cei mai corupţi dintre toţi oamenii legi=pretind cea mai mare ... (vezi toată discuția)
0% dintre ofiterii mai romani accepta mita papic8 papic8 A aparut de curand un reportaj la Antena3. Directia Anticoruptie din MAI si-a testat colegii. Din 60 si ceva ofiteri testati, 6 au accepta mita. Pacat ca ... (vezi toată discuția)