Conform statisticii DNA,rezulta ca judecatorii sunt cei mai corupţi dintre toţi oamenii legi=pretind cea mai mare MITA.
Motive :
Judecătorii iau deciziile finale într-un dosar.
Prin acest lucru se explică faptul că sunt cei care cer cel mai mult.
Astfel, în 2009, judecătorii condamnaţi şi cercetaţi ar fi pretins o mită cuprinsă între 1.800 şi 45.000 de euro.
Pe locul doi se află poliţiştii.
ªpăgile luate de ei sunt între 100 şi 12.500 de euro.
Depinde de departamentul la care lucrează.
Pe locul 3 se află procurorii,
care, potrivit DNA, s-au oprit la un plafon de maximum 1.000 euro.
În rândul magistraţilor, toate infracţiunile sunt de luare de mită sau de trafic de influenţă.
Astfel, oamenii ajung să le dea magistraţilor bani pentru pronunţarea unor sentinţe favorabile, pentru netrimiterea în judecată sau pentru achitare.
La poliţişti, situaţia diferă.
De exemplu, angajaţii de la Rutieră iau sume între 100 şi 500 de lei, cei care anchetează accidentele de circulaţie se pot întinde până la 100 de euro, iar cei care investighează infracţiunile de crimă organizată au ajuns până la 12.500 euro.
"După faptă şi răsplată" nu este proverbul aplicabil la pedepsele primite de magistraţi pentru infracţiunile comise.
Astfel, din 6 judecători şi procurori condamnaţi în 2009, 4 au primit pedepse cu suspendare după ce li s-au admis circumstanţe atenuante.
Ca atare, au primit sub minimul de 2 ani prevăzut de lege pentru luarea de mită.
Intrebari :
1)-Cati justitiabili mai au incredere in autoritatile care ar trebui sa solutioneze ori sa restabileasca ordinea si disciplina in Romania ?
2)- Care este solutia stoparii fenomenului « MITA » care este predominant in Romania ?
Parerea dumneavoastra conteaza !-poate asa se vor gasi noi solutii pentru stoparea acestui flagel care nu poate fi oprit in prezent.
Din statistica inteleg de ce statul, prin cetatenii lui, plateste desbagubiri uriase celor care, datorita sistemului judiciar existent, trebuie sa-si castige dreptatea la CEDO.
Din statistica inteleg de ce sunt atatia infractori in libertate, de ce sunt atatea accidente rutiere, de ce manelele "urla" intr-un local in ore tarzii din noapte, etc.
Din statistica inteleg de ce la revolutie am avut victime ale teroristilor dar nu am avut teroristi, de ce avem coruptie dar nu avem corupti, de ce violatori sunt anchetati in libertate, etc.
Din statistica inteleg ca avem un stat de drept... stramb.
Din pacate...aceasta statistica mediatizata nu face trimitere concreta la numarul de "corupti" din structura autoritatilor exprimate mai sus.
Ar fi trebuit sa se faca o medie apreciata la numarul de angajati in sistem vizavi de numarul dosarelor care au avut castig de cauza la CEDO-de exemplu -ori Haga,Buxelles....unde au apelat partile prejudiciate din cauza "erorilor" cu buna credinta din instantele romanesti.
De aceea in Romania nu mai exista incredere pentru a apela in cazul nedreptatilor facute de semenii nostri.
Ceea ce se intampla de ani de zile in acest domeniu -este binecunoscut de orice cetatean de buna credinta -care a apelat -conform legii- ca sa i se faca dreptate.
Cine poate stopa acest gen de atitudini neortodoxe in Romania?
Am votat schimbarea ( promisa mereu la orice campanie electorala) ,insa , dovada se vede si in prezent.
O simpla concluzie -personala-:
" Cine se aseamana"....-se aduna in colectivul unui partid....se sustin (prin minciuni sfruntate) ca sa ajunga in frunte ( pe "tronul puterii dominante") ,apoi,incep "influientele" pentru a ajunge la "suprematia" indeplinirii misiunii de distrugere ( pe orice cale -"chiar sa-si vanda mama care l-a nascut "-{ metaforic spus})
In fond, orice persoana care pretinde ca este superioara intelectual fata de celalalt seaman al sau, ar trebui sa dovedeasca acea superioritate prin exemple concrete.
Nu cred ca o foaie stampilata care reprezinta asa-zisul document de atestare profesionala ,poate reprezenta si calitatea acelei persoane .
Intentia de a lua mita in aceste structuri arata de fapt caracterul unei persoane vizavi de functia dobandita ( legal ori ilegal ).
O triere adevarata la angajare in aceste structuri ar fi o solutie de stopare a caracterului lacom si avid doar pentru sine .