avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj pe cale amiabila
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj pe cale amiabila

Am divortat acum 4 ani pe cale amiabila fara sa facem partajul. Acum dorim sa facem partajul , tot pe cale amiabila. Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpa metoda si cea mai putin costisitoare. Cam care ar fi si cum se calculeaza costurile la un partaj ?
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
okidoki0809, utilizator
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 15:09, 25 Ianuarie 2012
Problema cu mediatorul este ca eltrebuie sa fie, obiectiv, impartial.
Nu poate ajuta una din parti...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Problema cu mediatorul este ca eltrebuie sa fie, obiectiv, impartial.
Nu poate ajuta una din parti...

Pai nici nu o ajuta. Jurefani cand a spus "client", facea referire la cei care vin la mediator.Care sunt doi sau mai multi. Mediatorul nu poate avea client, doar o singura persoana, ca parte.
Ca nu ar avea ce media.
Clientii care au ajuns la mine cu partaj "consistent" au fost insotite si de catre avocat, medierea fiind un succes din toate punctele de vedere....parti multumite (intr-o sedinta de mediere de 2 ore au gasit cea mai buna solutie pentru fiecare), avocatii au incasat onorariul de consultanta pe 2 ore si mediatorul onorariu. Formula functioneaza si chiar prefer sa lucrez in echipa (mediator+avocat). Am fost si in postura de a recomanda avocat atunci cand continuarea procedurii de mediere nu mai era posibila (in comercial si civil). Cele 2 profesii nu se exclud, ba din contra se completeaza ideal pentru clientul care este presat de timp.
Informarea privind procedura de mediere este gratuita si obligatoriu insotita de proces-verbal de informare in cazul in care se face in prezenta efectiva a partilor.
Cea mai simpla cale si mai putin costisitoare, este partajul la MEDIATOR si apoi deschidere actiune in justitie. Se economisesc bani si ...timp!:)
Deoarece doriti sa stiti care este varianta cea mai simpla si mai putin costisitoare pentru un partaj amiabil, eu cred ca, cel mai simplu ar fi sa sunati (sau sa vizitati) cateva birouri de mediator si notariale pentru a va informa. Desigur, fiecare cale din cele aratate mai sus are avantajele si dezavantajele ei. Insa, pentru a lua o decizie in folosul dumneavoastra, cred ca ar fi util sa va informati direct.
O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort rebeca_rebeca rebeca_rebeca buna ziua! sunt divortata de aproape 1 an si,din diverse motive,am ales sa introduc doar actiune de divort,nu si de partaj. as putea face acum acest lucru,sau ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediator radorim radorim cind partile se inteleg, cum se desfasoara(procedeaza) partajul prin mediator?! (acte, costuri, etc.) multumesc (vezi toată discuția)