Sunt asociata (15%) intr-un SRL si am comunicat celuilalt asociat faptul ca ma retrag.
Acesta a fost de acord cu retragerea mea, ceea ce presupune rascumpararea de catre sociatate a partilor sociale ale mele, valoarea acestora am stabilit-o de comun acord ca fiind cota mea de participare raportata la activul net al societatii de la data curenta.
Din cate am mai citit pe net, peste tot pe unde se vorbeste de retragere asociat se aminteste si de "hotararea tribunalului".
Am plecat de la premisa ca retragerea cu acordul unanim al asociatilor este forma cea mai simpla si rapida de iesire din firma, gresesc cumva?
E cea mai convenabila forma de retragere din societate. Readactati o hotarare a asociatilor prin care va cesionati la intelegere, partile sociale asociatului care ramane sau unei terte persoane cu care asociatul ramas sa fie de acord sa se asocieze. Aceasta hotarare impreuna cu un act constitutiv actualizat si probabil cu declaratia de asociat unic sau cu declaratia noului asociat se vor depune la registrul comertului in vederea efectuarii cuvenitelor mentiuni. Numai in situatia in care asociatul nu este de acord cu iesirea dvs. din societate din varii motive veti cere instantei (daca aveti motive temeinice) retragerea din societate.
Hotarare adunarii generala a asociatilor de cesionare a partilor sociale pe care le detineti, contract de cesiune parti sociale, act constitutiv actualizat. Daca cesionati catre celalalt asociat acesta dobandeste calitatea de asociat unic, deci nu trebuie sa mai aiba aceasta calitate si in alta societate.