avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nevoie pentru formularea unei demisii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nevoie pentru formularea unei demisii

Buna ziua, lucrez din octombrie 2011 la un magazin.Mi sa ivit un alt loc de munca mai bun si as dori sa imi dau demisia la zii.As dorii sa ma ajutati la formularea demisiei ca sa nu imi incalce drepturile mele, adica sa imi plateasca zilele lucrate, concediul, bonurile etc. Firma oin luna octombrie desi am avut lucrate in trei saptamani calendaristice 186 de ore nu mi-au platit numai 450 de lei pe cand luna urmatoare pentru 204 ore mi-au dat 650 de lei.In contractul de munca avem semnat 8 ore pe zii si 40 pe saptamana iar noi lucram lunar cu 40 de ore mai mult. Va rog sa ma ajutati sa-mi formulez demisia(incetarea contractului de munca) la zii fara sa-mi fie incalcate drepturile salariale pentru ultima luna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 27 Ianuarie 2012
freeelis a scris:

@ rosu gheorghe
Dupa republicarea Codului Muncii , art.79 a devenit art.81 .... :)



Imi cer scuze pentru dezinformarea in ceea ce priveste numarul articolului.
:offtopic:
M-am inspirat dintr-o brosura :
CODUL MUNCII -cu modificarile aduse prin Legea nr.40/2011(in vigoare de la 1 Mai 2011)-Editia 2011
S-au grabit probabil si au scos-o inainte de aparitia in M.O. a Codului muncii modificat.
Era mult mai simplu sa "dau un search".
Pacat de hartie si de bani (10 lei).
Promit ca n-am s-o mai folosesc. :rolleyes:
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
rosu gheorghe, utilizator
Cum as putea cere aceasta incetera a contractului de munca?Cum sa formulez motivul?
Domnule Director/Administrator

Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. seria XR nr. __________, eliberat de ___________ la data de ___________, CNP ______________, avand functia de _____________ la SC _____________ SRL ________, va rog sa luati act de demisia mea , urmând ca încetarea activitatii sa se faca la data de __________, potrivit dispozitiilor art.81 alin.8 din Legea nr. 53 / 2003.


Va multumesc .

azi le-am trimis cererea, acuma astept raspunsul lor....daca ajung in instanta probele foto sunt acceptate(despre pontaje)?
Raspunsul lor nici nu mai trebuie sa-l mai asteptati ...deoarece, demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator..

Codul de procedură civilă nu conține prevederi în legătură cu posibilitatea utilizării înregistrărilor audio-video ca mijloace de probă în procesul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un sfat mazere cornel mazere cornel lucerez la o firma de aproximativ 5 luni ,am contract de munca incepind din 4 01 2011,in care prevede ca lucrez 40 ore pe sapt.iar eu lucrez si sambata si ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz intr-o functie de conducere Draguiasa Draguiasa Buna ziua, lucrez la o firma de 11 luni, pe 1 aprilie am semnat pentru assistent manager am trecut de perioada de proba si am intampinat destule dificultati am ... (vezi toată discuția)
Demisie cu recuperarea salariilor restante katalyna_03 katalyna_03 buna ziua, Doresc sa-mi dau demisia si sunt in urma cu 3 salarii ( avans, rest de plata, avans), nemai tinand cont de faptul ca in 12 se mai adauga un rest de ... (vezi toată discuția)