avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... tranzactii de hedging
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

tranzactii de hedging

1.Ce presupune o astfel de tranzactie ?
2. In Romania se incheie astfel de tranzactii ?
3.Cumva se deruleaza numai prin Bursa de valori sau prin orice banca ?
Poate nu inteleg eu prea bine despre ce este vorba......
Rog sa imi raspunda cineva care are informatii in acest domeniu.
Cel mai recent răspuns: sabinna , utilizator 20:57, 25 Ianuarie 2012
Prin hedging prin se intelege actiunea adoptata de un cumparator (consumator) sau de un vanzator (producator) cu scopul de a-si proteja venitul impotriva unor cresteri de preturi in viitor.

De exemplu, daca exista o incertitudine cu privire la pretul viitor al unor materii prime si/sau resurse de energie, atunci cumparatorul poate incheia un contract preliminar de aprovizionare cu materiile prime respective. In situatia in care se asteapta cresterea pretului, cumparatorul ofera, prin contract, preturi mai mari decat cele sporite din perioadele urmatoare. Profitul suplimentar al cumparatorului respectiv va rezulta din diferenta dintre preturile viitoare ridicate si cele din contract.

Daca preturile unui bun au tendinta de scadere, in contract se prevad preturi si mai mici decat cele asteptate.

La randul lui, vanzatorul este preocupat de a se proteja de riscul fluctuatiilor preturilor, prin actiuni si masuri inverse decat cele ale cumparatorului.

Se mai foloseste pentru protejarea impotriva inflatiei.

Se pot incheia si in Romania astfel de tranzactii.
Se pot derula si prin banci.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
ContSters234567, utilizator
Multumesc. Deci, nu e nici o problema daca o firma din Romania incheie astfel de tranzactii cu orice banca din tara sau din afara.
Atat timp cat se respecta normele legale,nu sunt probleme.
Si care ar fi aceste norme ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analiza: "valoare de circulatie" versus "valoare de piata" legalmgm legalmgm Buna ziua Cu toate că nu este cea mai importantă problemă, vă rog să comentaţi următoarea stare de fapt: In ultimii cca. 7-8 ani, Ministerul ... (vezi toată discuția)
Am făcut mai multe comenzi online după ce am sesizat o eroare de afișare preț, dar mi s-au anulat. ar trebui comerciantul să le onoreze? GherasimGeorgeMarian GherasimGeorgeMarian Buna ziua,am dat mai multe comenzi pe data de 24 atat cu plata online cat si ramburs.Mi-au anulat toate comenzile pe motiv ca pretul a fost gresit.Produsele au ... (vezi toată discuția)
Despre coeficientul de uzura Lylyca Lylyca Domnilor experti, vă rog să mă ajutaiţi in a găsi răspuns la următoarea intrebare : Cum se consideră durata vormata de fuctionare a unui obiect ... (vezi toată discuția)