avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

Buna seara. Am si eu o intrebare. Am castigat un proces de pretentii cu executare silita. Partea cealalta m-a dat in judecata pentru o suma asemanatoare ca , cheltuieli de jedecata intr-un alt proces. La fond a castigat o suma mult mai mica iar acum urmeaza probabil apel. Eu pot pune in executare sentinta pe care o am fara a fi oprita de procesul ei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Matei Laura , Avocat 21:51, 22 Ianuarie 2012
Daca hotararea dvs. este def. si irevoc., puteti sa o puneti in executare.
Doar daca doriti puteti astepta si ramanerea def. si irevoc. a hotararii celeilalte parti si eventual va compensati.
Da dar am inteles ca pana la ramanerea definitiva a sentintei ei , ea o poate stopa. Eu chiar maine as pune in executare dar nu as vrea sa stau cu niste bani blocati cteva luni...cei pentru executare.
Oricum poate face contestatie la executare cu suspendare provizorie si/sau pe fond.
Temerile dvs. sunt justificate, dar nu pt ca exista alt proces pe rol, ci pt ca exista cai legale de tergiversare.
Banii blocati ar fi onorariul executorului? E minimal fata de debit, si il recuperati de la debitor.
In opinia mea ar trebui pornita executarea silita, cu atat mai mult cu cat se cere conditia existentei a doua creante certe, lichide si exigibile ori partea adversa nu are o astfel de creanta inca. Asadar ar trebui inceputa executarea silita ( daca aveti posibilitatea popririi e cu atat mai bine ca merge mai repede procedura executarii) iar daca se formuleaza contestatie la executare sa se solicite respingerea suspendarii executarii intrucat creanta nu este una certa, lichida si exigibila si zic eu ca sunt sanse mari sa nu se suspende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sulta dupa partaj pincguinul pincguinul Buna ziua, S-a finalizat un partaj, fara a fi solicitat la initierea procesului termenul de plata a sultei. Va rog sa imi transmiteti daca exista un termen ... (vezi toată discuția)
Donatie Marius0123 Marius0123 In prezent in cuantumul unei datorii intentionez sa imi donez apartamentul socrului meu (afin de gradul I cred, nu ma pricep). Daca in viitor voi avea probleme ... (vezi toată discuția)
Ce se intelege prin bunurile unei societati radiate? rrocambole rrocambole Conform art.176 al Legii nr.85/2014, lit.c ,,daca dupa acoperirea tuturor creantelor, inchiderea procedurii si radierea debitorului din registrele in care ... (vezi toată discuția)