avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie prescrisa?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie prescrisa?

Buna seara am si eu o nelamurire in septembrie 2009 am achitat ultima rata la un credit care are ultima rata scadenta septembrie 2014 la o banca si din acel moment nu am mai dat nici un ban ramanand fara servici , acea datorie a fost preluata de o firma de recuperari cred ca de vreun an,iar zilele trecute venind acasa un reprezentant al acestei firme de recuperari sa achit in 7 zile 8000ron cu amenintarea ca ma da in judecata daca nu achit lasandu-mi o hartie de instiintare dar nesemand nimic..Intrebarea mea este are acest drept acest domn si cand mi se poate prescrie aceasta datorie? Eu stiu ca termenul e de 2 ani dar de cand incepe sa curga acest termen?
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
porumbel2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:49, 22 Ianuarie 2012
Nu-i mai raspundeti acestui domn.Sau daca tot ii raspundeti intrebati-l daca banca la care aveti respectivul credit a cesionat datoria firmei pe care o reprezinta si sa va prezinte documente in acest sens.Daca nu poate face aceasta dovada,solicitati interventia organelor de politie.
Termenul de prescriptie este de trei ani.
Datoria se va prescrie in septembrie 2012, daca nu intervine vreun motiv de intrerupere. Probabil va vor da in judecata. Pana atunci ignorati-i.
multumesc pentru raspunsuri.
Depinde ce ati achitat in septembrie 2011, in functie de asta va spun cand se prescrie.
De ignorat il puteti ignora, insa slabe sanse sa lase ei sa se prescrie. Mai bine puneti in balanta cat aveti posibilitatea sa platiti acum si cate penalitati o sa acumulati suplimentar in caz ca asteptati sa ajungeti la limita de 2 ani si 11 luni...
Puteti face si o negociere cu ei, o incercare de rescadentare, de rate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie nelutza nelutza Am 2 credite de nevoi personale luate in 2007 .Unul in valoare de 4500de ron si altul de 7000 de ron .Pana in 2010 am platit la unul dintre el ramanand doar ... (vezi toată discuția)
Repunerea in termen facuta de o banca la un credit neplatit rsebastian rsebastian Daca am un credit bancar de nevoi personale pe 8 ani si dupa 3 ani nu mai pot sa-l platesc, creditul se prescrie daca banca nu mai repunerea in termen acest ... (vezi toată discuția)
Credit bancar dat la firma de recuperare nairpic23 nairpic23 Am luat un credit in anul 2009 si am platit cateva rate. datorita unor probleme financiare din decembrie 2009 nu am putut sa mai achit nici o rata. In ... (vezi toată discuția)