avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negocierea individuala vs modificarea caluzalor din cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negocierea individuala vs modificarea caluzalor din cim

Situatia existenta :
Angajatorul are peste 21 de salariati si desi a inceput negocierea CCM nu a inchiat unul nou in conditiile Legii nr.62/2011.
CCM-ul existent si-a incetat valabilitatea la 01.06.2011 si de la acea data
angajatorul emite acte privind modificarea unor caluze din cim-ul salariatilor.
Desigur pretinde negociere individuala in baza Codului Muncii.
Speta: daca legiuitorul prevede exista unui CCM la nivel de unitate pentru acest tip de angajator cu peste 21 de salariati ,atunci este legal ca acesta sa faca negocieri individuale fara a avea un CCM la nivel de unitate ?
Mai mult, angajatorul este o societate cu capital integral de stat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 23 Ianuarie 2012
Codul Muncii nu prevede obligativitatea incheierii unui CCM la nivel de unitate, chiar daca unitatea are mai multi de 21 salariati. Obligatorie este doar negocierea.
1. Nu este obligatorie incheierea unui ccm la nivel de unitate , ci doar negocierea acestuia.

2. Intr-adevar, clauzele c.i.m. pot fi negociate si individual ... insa angajatorul va trebui sa aiba dovada acestor negocieri individuale ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Melidna12 Melidna12 este adevarat ca nu mai este obligatoriu contractul colectov de munca la nivel de societate cu mai mult de 21 de angajati? Am citit codul muncii unde spune ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate asmotortrade asmotortrade Buna ziua! Am o nedumerire legata de incheierea contractului de munca colectiv la nivel de unitate:Daca am avut pana in 21 de salariati si ama vut incheiate ... (vezi toată discuția)