avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se poate recupera o declaratie notariala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se poate recupera o declaratie notariala din1986/1987?

as avea o problema destul de complicata...exista un certificat de unic mostenitor,care sintetizeaza succesiunea la 2 persoane,sot si sotie(X,decedat in 1980 si de pe urma caruia au mostenit sotia si nepotul de fiu,restul din cei ce aveau drept renuntand)siY(sotia luiX,decedata inVIII1986,cand,din nouse renunta(banuiesc)deoarece exista langa numele fiecarui "neacceptator"un nr de inreg a unei decl...xxx/1986,xxy/1986...1/1987)PROBLEMA este ca pe ce rtificatul de mostenitor,fiind un modul prestampat,pe spate e scris ca au renuntat la mostenirea luiXa,s,d,f,g,iardedesupt,unde modulul prestampat spune"sunt straini de succesiune prin neacceptare conf,art 700 c.c,a fost batut la masina numele lui Y sial neacceptatorilor ,cu decl langa.ciudat mi se pare ca in 1991,cand s-au retrocedat terenurile,conf legii fondului funciar nimeni nu s-a sesizat,ba mai mult,continua sa spuna ca decl nu conteaza ,atata timp cat e scris art 700si ca acel certificat,chiar daca as avea dreptate ,e doar pt masa succesorala de atunci.As vrea sa cer nulitatea partiala a titlului de proprietate si fara acele declaratii nu ma baga nimeni in seama
ma puteti indruma?
Cel mai recent răspuns: b cristina , utilizator 12:23, 27 Octombrie 2008
Fiţi mai explicită. Doriţi să cereţi anularea unui TP emis pe legea 18/1991? Cel care solicită anularea face parte dintre neacceptanţii sau renunţătorii din certificatele de moştenitor? Dacă a renunţat, nu mai poate revendica pe L.18. Dacă este neacceptant, L.18 l-a repus în dreptul de optiune succesorală cu privire la bunurile imobile care fac obiectul legii, cu o singură condiţie: să depună cererea pentru reconstituirea dreptului de proprietate. În lipsa cererii, nu aveţi nicio şansă.

Liviu S.Bordaş

nu, e unicul mostenitor si dupa opinia mea,cei care au renuntat nu mai aveau dreptul sa beneficieze de legea 18/1991,intrucat nu se incadrau la art 700c.c,(isi exprimasera deja vointa de a renunta!)iar legea permitea accept. doar celor ce fusesera prezumati ca renuntatori.am dreptate?In plus,din cate stiu ,masa succesorala e indivizibila, cuprinzand bunuri existente si viitoare.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2008
b cristina, utilizator
eu incerc sa demonstrez ca ,atata timp cat au fost date niste declaratii,la mai putin de 6 luni,nu mai poate fi vorba de neacceptare conf art700 c.c,ci de renuntare pura.acesta e motivul pt care as vrea sa recuperez acele declaratii,pt a fi mai convingatoare.
Incercaţi la Camera Notarilor Publici. Acolo ar trebui să se regăsească arhiva fostelor notariate de stat. Dacă nu, la arhivele naţionale. Numai să nu se fi casat.

daca s-a casat,faptul ca exista acel nr de inreg. cu o data inferioara la cele 6 luni nu poate fi o dovada ca nu se trateaza de art.700?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare partiala titlu de proprietate din 1997 b cristina b cristina buna ziua! anul acesta,din intamplare ,am descoperit ca unchii si sora sotului meu nu aveau dreptul la terenurile retrocedate conf legii18/1991.nu se poate ... (vezi toată discuția)
Cote mostenitori legali si testamentar,titlu eliberat in baza ... adriati999 adriati999 Cote mostenitori legali si testamentar,titlu eliberat in baza legii 18/1991. Bunicul este autorul.Mostenitorii 7 la numar de diferite categorii.Si ... (vezi toată discuția)
Care sunt cotele aferente unei succesiuni Duca22 Duca22 Buna ziua, Care sunt cotele aferente unei succesiuni pentru 2 frati in cazul in care exista doar : 1 Certificat mostenitor fratele 1 - din 1985 dupa tata ... (vezi toată discuția)