avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare partiala titlu de proprietate din 1997
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare partiala titlu de proprietate din 1997

buna ziua! anul acesta,din intamplare ,am descoperit ca unchii si sora sotului meu nu aveau dreptul la terenurile retrocedate conf legii18/1991.nu se poate demonstra ca e rea credinta,deoarece persoana care mi-a confesat nu e dispusa sa testimonieze.Practic,sotul meu,la varsta de 10 ani,cand a muritbunicul sau, a devenit coerede impreuna cu bunica,ceilalti,renuntand in favoarea lui(1980).In1986, moare bunica (in luna VIII)se face din nou succesiuneasi din nou se renunta(exista decl.234/1986,decl.235/1986,decl1/1987,toate date inainte de 6 luni).Problema e ca pe acest certificat sunt trecuti ca renuntatori la succes bunicului,si ca straini de succesiunea bunicii,prin neacceptare,conform art.700c.c(e un modul prestampat)cu decl. langa.Nimeni nu vrea sa ma bage in seama,aratandu-mi ori art.700,ori spunand ca era vorba doar despre casa...as putea face ceva? are sens sa luptam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 26 Octombrie 2008
Credem ca se poate, dar aveti neaparat nevoie de un avocat .
va dorim succes.
buna ziua!va multumesc pt.sfaturi!as mai avea o nelamurire...cand s-a eliberat acel certificat de unic mostenitor in1987,a fost intocmit un dosar in care ar trebui sa existe declaratiile celor care nu au acceptat mostenirea(pe certificat sunt doar nr de inregistrare).cum se poate intra in posesul acelor declaratii?e adevarat ca acele dosare se conserva doar 10 ani?daca nu ,cui as putea sa ma adresez ptr a obtine aceste decl.?de obicei domnii avocati vor sa aiba in toate documentele in mana.Noi avem un certificai pe care e scrisca au renuntat la mostenirea lui X :a,b,c,d si sunt straini de succesiunea luiYprin neacceptare conf. art700c.c(art .ce prevede ca o pers .are dreptul sa accepte sau sa refuze succes.in 6 luni de la deschiderea ei ,iar daca nu au facut acest lucru vin considerati ca nu au acceptat-o)a-decl123/1986,b-decl124/1986...d-decl1/1987.Y a decedat in lunaVIII1986,iar ultima decl pare ca s-a facut in ianuarie1987.ceea ce trebuie demonstrat e ca nu se trateaza de art 700.si deci,renuntatorii nu puteau beneficia de prevederile legii fondului funciar 18/1991.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2008
b cristina, utilizator
mi-ati putea indica un avocat specializat in acest domeniu la Constanta?eu locuiesc in Italia si nu am incredere in rude,intrucat cu o procura generala au reusit sa faca dezastre...am ramas fara casa,terenuri...dar ,prostia se plateste...,iar totpatitul e invatat!
Puteti gasi aici avocati din judetul Constanta, pe pagina de consultanti a site-ului
www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate recupera o declaratie notariala din1986/1987? b cristina b cristina as avea o problema destul de complicata...exista un certificat de unic mostenitor,care sintetizeaza succesiunea la 2 persoane,sot si sotie(X,decedat in 1980 si ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire energy_for_life energy_for_life buna seara,cand se face un act de renuntare la mostenire,trebuie facuta o specificatie la ce anume?adica pot renunta la mostenirea dupa tata asta costind doar ... (vezi toată discuția)
Succesiune...cum se procedeaza daca?... b cristina b cristina cum se procedeaza daca dupa dezbaterea unei succesiuni la care au renuntat4 pers,ramanand un unic mostenitor,apar bunuri viitoare(ex terenuri retrocedate dupa ... (vezi toată discuția)