Am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia vinovatul a depus contestatie la procesul verbal. La al doilea termen procesul a fost solutionat si plangerea a fost respinsa pe motiv ca este neintemeiata. L-am sunat pe vinovat sa vad daca are de gand sa faca recurs si zice ca nu va face. Problema e ca de pe data de 02.10.2008 pana azi 27.10.2008 vinovatul nu a primit comunicarea. Exista vreo cale prin care sa aflu daca judecatoria a redactat comunicarea si a trimis-o vinovatului? Nu v-as fi derajat dar nu imi pot ridica masina din service pana cand asigurator RCA nu plateste dauna. Iar acesta o va plati in momentul aparitiei hotararii definitive.
Va multumesc!
Art. 264
(1) Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare. Daca instanta a fost alcatuita din mai multi magistrati, presedintele va putea insarcina pe unul dintre ei cu redactarea hotararii.
(2) Parerea judecatorilor ramasi in minoritate va trebui redactata in acelasi timp cu hotararea.
Din pacate, acesta este doar un termen de recomandare,nefiind prevazuta de cod nicio sanctiune, in cazul nerespectarii lui.
Adresati-va arhivei instantei unde s-a judecat cauza si intrebati daca s-a redactat sentinta.
Oricum de la comunicare mai aveti de asteptat 15 zile pt. a putea definitiva sentinta.
Hotararea pe care o va primi nu este irevocabila .... prin urmare, trebuie sa asteptati 15 zile de la data comunicarii sa vedeti daca va execita calea de atac impotriva acelei hotarari.
Chiar daca l-ati sunat, este posibil ca dupa ce primeste hotararea sa-si schimbe optiunea ...:)