buna ziua,
am nevoie de ajutor in ceea ce priveste initierea in instanta a unei actiuni de dezbatere succesorala. in speta este vorba despre succesiunea dupa decesul bunicilor mei paterni. dupa decesul bunicului succesiunea nu s-a facut. ulterior a decedat si bunica. solicitand primariei inventarul bunurilor existente la data decesului bunicii mi se comunica faptul ca toate bunurile detinute de bunicul au trecut in posesia bunicii, repet fara a se dezbate succesiunea dupa decesul bunicului, in conditiile in care existau si alti mostenitori, copiii #-o.
in cazul in care nu se cunoaste totalitatea bunurilor succesorale se poate initia actiunea, instanta de judecata urmand a cere situatia acestora?
cu multumiri anticipate
Sigur ca se poate, acest demers putand fi completat / reintregit urlterior descoperirii celorlalte bunuri. Referitor la situatia de fapt, bunica nu a mostenit totul de pe urma sotului/bunicului.
stiti sigur ca bunica nu a cerut dezbaterea succesiunii la notar ? va intreb pentru ca au fost intalnite in practica si astfel de situatii , cand unul dintre mostenitori se declara unic succesor pentru a beneficia de patrimoniul succesoral al defunctului .
se pot face demersuri in acest sens , si in functie de cele aflate veti vedea daca este cazul sa demarati sau nu actiune in instanta .
multumesc pentru raspuns
cei de la primarie mi-au invocat o lege in baza careia sotul supravietuitor mosteneste masa succesorala. succesiunea nu a fost facuta dupa decesul bunicului, este o intentie rea a celor de la primarie. intentionez sa depun o actiune in instanta pentru a-i obliga pe acestia sa
furnizeze informatiile necesare in aceasta privinta cu scopul de a dezbate succesiunea. acest lucru nu stiam daca este posibil.
Dezbaterea mostenirii
nefis
buna ziua.
va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)