avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

buna ziua,
am nevoie de ajutor in ceea ce priveste initierea in instanta a unei actiuni de dezbatere succesorala. in speta este vorba despre succesiunea dupa decesul bunicilor mei paterni. dupa decesul bunicului succesiunea nu s-a facut. ulterior a decedat si bunica. solicitand primariei inventarul bunurilor existente la data decesului bunicii mi se comunica faptul ca toate bunurile detinute de bunicul au trecut in posesia bunicii, repet fara a se dezbate succesiunea dupa decesul bunicului, in conditiile in care existau si alti mostenitori, copiii #-o.
in cazul in care nu se cunoaste totalitatea bunurilor succesorale se poate initia actiunea, instanta de judecata urmand a cere situatia acestora?
cu multumiri anticipate

Cel mai recent răspuns: dcnicolet , utilizator 15:46, 23 Ianuarie 2012
Sigur ca se poate, acest demers putand fi completat / reintregit urlterior descoperirii celorlalte bunuri. Referitor la situatia de fapt, bunica nu a mostenit totul de pe urma sotului/bunicului.
stiti sigur ca bunica nu a cerut dezbaterea succesiunii la notar ? va intreb pentru ca au fost intalnite in practica si astfel de situatii , cand unul dintre mostenitori se declara unic succesor pentru a beneficia de patrimoniul succesoral al defunctului .
se pot face demersuri in acest sens , si in functie de cele aflate veti vedea daca este cazul sa demarati sau nu actiune in instanta .
multumesc pentru raspuns
cei de la primarie mi-au invocat o lege in baza careia sotul supravietuitor mosteneste masa succesorala. succesiunea nu a fost facuta dupa decesul bunicului, este o intentie rea a celor de la primarie. intentionez sa depun o actiune in instanta pentru a-i obliga pe acestia sa
furnizeze informatiile necesare in aceasta privinta cu scopul de a dezbate succesiunea. acest lucru nu stiam daca este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Nedumerire mostenire/succesiune Bogdan_G Bogdan_G Buna ziua, am anumite neclaritati legate de dreptul de mostenitor si de succesiunea unei bunici. Situatia este relativ complicata, dar o sa incerc sa o explic ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)